Sloophout kopen? Vanaf €14,84 per m2

Ben jij op zoek naar hoge kwaliteit sloophout? Dan ben je bij Alpenhout.nl aan het juiste adres. Wij helpen je graag bij het maken van jouw keuze en daarom vertellen wij je op deze pagina meer over het houttype ‘sloophout’. Het is te verkrijgen in verschillende soorten en maten en geen enkele plank is hetzelfde.

 

Ons assortiment sloophout vanaf €14,84 op Alpenhout.nl


Toont alle 4 resultaten

Sloophouten plank onbehandeld
18,68 Incl. btw. Select options Bekijk product
Sloophouten plank gelakt
38,68 Incl. btw. Select options Bekijk product
Sloophouten plank geschuurd
30,68 Incl. btw. Select options Bekijk product
Sloophouten plank geschulpt
24,6844,68 Incl. btw. Select options Bekijk product

Bij Alpenhout.nl verkopen we verschillende soorten sloophout planken. Momenteel zijn dit vier verschillende soorten. Staat jouw gewenste uitstraling er niet bij? Laat ons dan weten waar je naar op zoek bent.

 

Sloophout planken onbehandeld vanaf €14,84

Het onbehandelde hout wordt vaak gebruikt als wand- en plafondbekleding, maar wordt ook regelmatig gebruikt voor het maken van een vloer. Om de planken als vloer te gebruiken is het belangrijk dat de planken goed geschuurd en gelakt worden. Anders is de kans groot dat je een splinter in je voet krijgt, en dat wil niemand toch?

De sloophouten planken worden het vaakst gebruikt bij het maken van allerlei soorten meubels. Zo kan je er complete tafels van maken door kolompoten en dwarse verbindingsstukjes te gebruiken. Zo krijg je een uniek meubelstuk van sloophout.

 

Sloophout planken geschulpt vanaf €15,65 – €28,12

De onbehandelde sloophout geschulpte planken zijn aan beide kanten gezaagd. De planken zijn hierdoor strakker tegen elkaar aan te leggen. Het geschulpte hout is perfect en gelijk toepasbaar als je dit houttype wilt gebruiken om een wand of plafond te bekleden. Als je ze voor andere doeleinden wilt gebruiken, dan adviseren wij je om de planken eerst te schuren en eventueel te behandelen.

De  geschulpte planken zijn behandeld en kan je ook perfect gebruiken als vloer toepassen. Door het schuren zijn de planken splintervrij gemaakt en de laklaag geeft een extra bescherming bij het lopen over de planken. Je kan sloophout geschulpt voor verschillende doeleinden gebruiken zoals: het maken van meubelen, het bekleden van een wand, plafond of vloer.

 

Sloophout geschuurd vanaf €21,79

Deze sloophout geschuurde planken kan je gelijk gebruiken om een meubelstuk of vloer van te maken. De planken zijn al geschuurd, dus je hoeft ze alleen nog maar te bewerken en jouw meubelstuk of vloer is klaar.

Ook kan je de geschuurde sloophouten planken gebruiken als wand- of plafondbekleding. Dan is het lakken niet noodzakelijk en kan je ze gelijk gebruiken.

 

Sloophout gelakt vanaf €26,39

De sloophout gelakte planken kunnen worden gebruikt als bijvoorbeeld wand- en plafondbekleding. Doordat de planken allemaal vrij recht zijn, kan je ze goed tegen elkaar aan monteren. Als je een verfijndere look wil, dan kan je het beste kiezen voor de geschulpte planken. Deze zijn aan beide planken gezaagd, precies even breed en daardoor sluiten ze veel beter op elkaar aan.

De sloophout planken kan je ook gebruiken voor jouw eigen-doe-het-zelf project. Zo kan je een tafel of kast op maat maken. Je zou zelfs ook een IKEA kast kunnen bekleden met sloophout. Dan hoef je zelf geen kast op maat te maken. Sloophout is een mooie en unieke houtsoort waar je heel veel mee kan doen.

 

Sloophout toebehoren voor je project

Heb je sloophout gezien voor je project? Maar weet je niet hoe je het hout het beste kan monteren? Dan staan we ook voor je klaar en beantwoorden graag je vragen over beits, olie, kit, tape en schroeven. Ook adviseren we je graag hoe je de toebehoren voor je sloophout project het beste kan gebruiken. Wij hebben alle toebehoren voor je onder elkaar gezet, zodat je precies weet wat voor toebehoren we hebben voor je sloophout project.

 

Veelgestelde vragen over sloophout beantwoordt

Wij krijgen vaak vragen over sloophout. De vragen die het vaakst zijn gesteld hebben we voor je beantwoordt. Heb je toch nog een andere vraag over sloophout of over de toebehoren? Neem dan gerust contact met ons op. Want we helpen je graag met je sloophout project. Wil je graag geadviseerd worden door één van onze houtspecialisten? Dan kan natuurlijk ook. Wij staan voor je klaar!

 

Wat is sloophout?

Sloophout is een verzamelterm voor tweedehands hout. Dit type hout komt vrij bij het afbreken of slopen van gebouwen en houten objecten zoals boten. Het hout is een uniek en mooi product om te gebruiken als bouwmateriaal, en daarom is het aantrekkelijk om het weer te gebruiken. Draagbalken van een oude boerderij worden vaak gebruikt bij het bouwen van een nieuwe boerderij. Zo geef je sloophout een tweede leven. Je kan er ook allerlei type meubelen mee maken zoals een tafel, kast, deur of een ander meubel dat jij graag wilt maken. Wist je dat Piet Hein een bekende sloophout kunstenaar is?

 

Waar komt sloophout vandaan?

Sloophout is hout met een verhaal. De naam zegt het eigenlijk al, het is de benaming voor het hout dat werd gebruikt om pallets, schuren en treinwagons te maken. Dit type hout kan vaak 30 tot 500 jaar oud zijn. Schuren en treinwagons zijn goede voorbeelden van dit type hout. Vaak zie je het doorleefde en kleurrijke karakter van een oude schuur of van een treinwagon. Sloophout is vaak van verschillende soorten hout zoals grenen en hardhout. Het hout is altijd nog van goede kwaliteit omdat het goede en sterke houtsoorten zijn. Zo kan je er unieke en kleurrijke tafels en stoelen van deze mooie houtsoort maken, die nog jaren meegaan.

Sloophout wordt vaak gebruikt bij het maken van verschillende soorten meubelen. Zo kan je er een unieke tafel of stoel van maken, maar ook een schuifdeur of een kast op maat gemaakt . Sloophout is in verschillende kleuren en maten beschikbaar, en zo krijg jij een uniek meubelstuk in jouw huis of kantoor. Ook is hout een duurzaam product omdat je het kan hergebruiken. Zo krijgt het een tweede leven, en kan het weer jaren mee als bijvoorbeeld een meubelstuk in jouw huis. Sloophout is een unieke houtsoort dat je een tweede leven kan geven, en daarvoor hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden. Zo is het ook nog eens een milieuvriendelijk product.

Wij verkopen niet alleen sloophout aan particulieren, maar bij Alpenhout.nl is het hout ook verkrijgbaar voor grotere projecten. Heb jij ook een groot project? En wil je graag als zakelijke klant bij ons hout afnemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Hoe behandel je sloophout?

Wij adviseren om het hout in je huis of kantoor te gebruiken. Hout kan gaan werken, en daarom moet je altijd een beetje ruimte tussen het hout houden. Hout kan gaan krimpen als je het binnenshuis gaat gebruiken. Buitenshuis kan het wat gaan uitzetten omdat het daar vochtiger is. De planken zijn gelakt en behandeld, je hoeft het dus zelf niet meer te lakken of te behandelen. Uiteraard kan je elke 5 jaar de planken en balken behandelen met een blanke lak. Twijfel je hoe het zit met het hout dat jij voor ogen hebt, kan je het natuurlijk altijd bij ons navragen. Hoe dit werkt en hoeveel tussenruimte je het beste aan kan houden kan je uiteraard altijd bij ons navragen.

Sloophout is op verschillende manieren te bewerken en te behandelen. Ook dit verschilt weer per type plank of balk. Zo kan je het behandelen met blanke lak om vergrijzing van het hout tegen te gaan. Ook dan kan je blanke lak gebruiken op de houten planken te beschermen. Zo kan je de huidige kleur van de plank zo goed mogelijk behouden. Ook kan je de planken en balken behandelen met was of met olie. Zo kan jij jouw eigen persoonlijke uitstraling bepalen van het meubelstuk, deur of op maat gemaakte kast.

 

Waar kan je sloophout planken voor gebruiken?

Wij vinden sloophout planken perfect voor verschillende soorten meubelen op maat. Ook kan je het gebruiken om bijvoorbeeld een schuifdeur te maken. Natuurlijk kan je er ook een stoere bar mee maken. Dit komt omdat de onbehandelde planken een robuuste look hebben. Dit type is alleen niet 100% maatvast, waardoor het juist die ruige en stoere look geeft. Je moet er wel rekening mee houden dat de achterkant dan liever niet zichtbaar is. Daarom zijn deze planken perfect voor een bar of balie voor jouw huis of kantoor.

Veel professionals gebruiken de planken om verschillende soorten tafels, stoelen, kasten of een schuifdeur te maken. Ook is het een erg populaire soort hout omdat het voor verschillende soorten smaken en stijlen kan worden gebruikt. Het kan gebruikt worden voor een stoere look, maar het kan ook een huiselijke look creëren. Gelukkig voor jou hebben wij op Alpenhout.nl genoeg keuze.

 

Sloophout geschuurd wordt vaak gebruikt om verschillende meubels en interieurstukken gemaakt. Goede voorbeelden hiervan zijn:

  • Keukenkastjes;
  • Garderobe kasten op maat;
  • Verschillende soorten tafels;
  • Schuifdeuren en normale deuren;
  • Vloeren;
  • Accessoires;
  • TV-meubel stukken.

 

Kan ik mijn sloophout order ook laten bezorgen?

 

Hoe lang is de levertijd?

Wanneer de artikelen direct leverbaar zijn kunnen we je order  vaak al binnen een week leveren. Als de sloophout planken niet op voorraad zijn, is onze gebruikelijke leveringstermijn 5 tot 7 weken. Als we de artikelen eerder geleverd krijgen, leveren we ook eerder bij jou. Wij leveren je order wanneer je de bestelling volledig hebt betaald, omdat we samenwerken met een extern transportbedrijf.

Aflevering van de order

Wanneer we je sloophout order met onze externe transporteur meegeven, krijg je altijd een track en trace nummer. Ook bespreken we dan samen met jou een tijdvak. Als we je order zelf gaan leveren krijg je geen track en trace nummer. De transporteur levert dinsdag tot zaterdag tussen 09:00 – 17:00. Wanneer we zelf je order bezorgen, leveren we dinsdag tot en met zaterdag tussen 09:00 – 17:00. Een bestelling leveren wij altijd tot aan de deur of op een andere plek die met elkaar is overeengekomen. Als we je order komen brengen, dan brengen we het tot 1 verdieping hoog.

Verzendkosten voor het laten bezorgen van je order

De kosten voor het verzenden van je order bedragen €0,90 per gereden kilometer, met een starttarief van €25.

Kan ik mijn sloophout order ook afhalen?

Je kan je bestelling met sloophout ook bij ons op op locatie afhalen. Wanneer alle sloophout producten op voorraad zijn kan je het vaak al binnen 2 dagen ophalen. Zijn de artikelen niet op voorraad? Dan kan je de artikelen pas na 5 tot 7 weken afhalen. Uiteraard nemen we contact met je op als je de artikelen eerder kan komen ophalen.

 

Sloophout kopen als zakelijke klant?

Heb je regelmatig sloophout nodig voor je projecten? Dan krijg je als zakelijke klant korting op je bestelling als je regelmatig bij ons bestelt. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

 

Kom langs bij de showroom & houtopslag van Alpenhout.nl

Je bent altijd van harte welkom in onze showroom en onze 350 m2 houtopslag in Rucphen. Hier kan je al onze sloophout artikelen bekijken. Wij zijn open van dinsdag tot en met zaterdag van 08:30 tot 17:00. Je bent van harte welkom op de Rijksweg-zuid 79 in Rucphen!

 

Heb je een vraag over het kopen van Sloophout?

Onze professionals beantwoorden graag je vragen. Maar geven je ook graag advies op maat. Zij denken graag met je mee, zodat jij je sloophout project kan realiseren. Je kan met ons chatten via de website of bellen naar +31 165 795 005. Stuur je liever aan appje? Dan kan je via WhatsApp een bericht sturen naar +31 6 57 85 89 69.

Heb je een vraag? Of wil je geadviseerd worden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Elian

0165 795 005

Matthias

0165 795 005

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 12:00
Zondag:
Gesloten

Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.