Wil jij akupanelen voor buiten? 5 dingen die je moet weten!

Akupanelen, oftewel akoestische panelen, winnen steeds meer populariteit in de wereld. De panelen zijn in eerste instantie ontworpen om de akoestiek in de ruimte te verbeteren en tegelijkertijd een esthetische meerwaarde te bieden. Nu zijn deze Akupanelen er ook voor buiten! Hoe gaaf is dat! In deze blog gaan we dieper in op wat de verschillen zijn tussen panelen voor binnen en buiten, hoe je ze moet monteren, hoe ze werken en wat de voordelen zijn.

 

Wat is het verschil tussen akupanelen voor binnen en buiten?

Het grootste kenmerk voor de panelen voor binnen is het MDF. Dit materiaal is gemaakt van gerecyclede flessen. Onder hoge druk is dit materiaal samengeperst. Het verschil met de panelen voor buiten is dat daar geen MDF gebruikt wordt. MDF neemt namelijk vocht op en zet uit. Dit materiaal is daarom niet geschikt voor buiten, waar de panelen in weer en wind zullen staan. De outdoor akupanelen zijn gemaakt van massief douglas hout en rondom zwart overgespoten. Bovenaan de kopse kant is er een stuk van het hout afgesneden, hierdoor krijg je een prachtig contrast tussen het natuurlijke douglas hout en het zwart gespoten deel.

 

Wat kan ik allemaal doen met akupanelen voor buiten?

Je kan veel verschillende dingen doen met outdoor panelen. Zo kan je er moderne plantenbakken van maken. Deze kunnen op wieltjes, maar kan je ook gewoon in je tuin wegzetten. Je kunt de panelen ook als wandbekleding gebruiken voor je overkapping. Hieronder leggen we uit hoe je deze kunt monteren. Je kunt natuurlijk ook zelf je creatieve brein laten kraken en zelf iets verzinnen wat je kan maken van deze prachtige akupanelen voor buiten. Veel is mogelijk. Laat ons jouw idee zien en wij maken het voor jouw!

Hoe monteer ik de outdoor akupanelen?

Het monteren van de outdoor akupanelen is in twee simpele stappen gebeurd. Begin met het voorbereiden van de muur. Haal alle schroeven, spijkers en andere oneffenheden uit of van de muur. Daarna bevestig je de panelen op de muur met schroeven. Je kunt ook eerst latten tegen de muur bevestigen om daar de planken tegenaan te schroeven. Ons advies is om dit te doen met een schroef van 35mm. Schroef de panelen ongeveer elke 60 centimeter vast. Het is dus super simpel, dit kan je prima zelf. Vind je het toch fijner als een professional het voor jou installeert?  Onze meubelmakers van Weij Interieur en Maatwerk installeren het graag voor jouw!

 

Wat zijn de voordelen van deze akupanelen voor buiten?

Het grootste voordeel is dat de akupanelen voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Zo kan je ze gebruiken als wandbekleding voor je overkapping, zowel horizontaal of verticaal. Je kan er ook een luxe plantenbak van laten maken of gebruiken voor het bekleden van een barmeubel. Als kers op de taart zijn de akupanelen ook nog duurzaam. De panelen zijn gemaakt van douglas hout. De panelen zijn geschaafd, gedroogd en deels behandeld. Hierdoor gaan de panelen jarenlang mee.

Hoe zorg ik ervoor dat de akupanelen niet verduren?

Om de panelen langer mee te laten gaan dien je de panelen te behandelen. Behandel de panelen met een transparante beits na het bevestigen. Je kunt de look helemaal afmaken door de kopse kanten en zijkanten te behandelen met zwarte beits. Meer informatie over de verschillende soorten beits? Bekijk onze andere blogs of klik op de links hieronder.

Ben je enthousiast geworden en wil je deze outdoor akupanelen ook bij jou in je overkapping hebben? Kom bij ons langs en bewonder ze in het echt! Een afspraak maken is niet nodig. Klik hier voor onze contact gegevens op de website.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 12:00
Zondag:
Gesloten

Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.