Waarom is sloophout de beste keuze voor jouw volgende project?

sloophout voorraad opgestapeld

Overweeg sloophout te gebruiken voor je volgende creatieve project! Dit is een duurzame en milieuvriendelijk alternatief voor nieuw hout! Sloophout is niet alleen goed voor het milieu, maar het zorgt ook voor een unieke uitstraling en geeft je project een authentiek karakter. In dit artikel leggen wij van Alpenhout.nl je uit waarom dit hout de beste keuze is voor jouw volgende project.

Duurzaamheid: Sloophout is afkomstig van oude gebouwen en constructies die anders zouden worden afgebroken en weggegooid. Door dit hout te gebruiken geef je deze materialen een tweede leven en voorkom je dat ze op de vuilnisbelt belanden. Dit maakt sloophout een duurzame keuze voor het milieu, en voorkom je dat er door jouw mooie projecten meer bossen gekapt moeten worden. Voordelig voor jou en voor de natuur!

Unieke uitstraling: Elk stuk hout heeft een verhaal te vertellen. Het is onderdeel geweest van een groter geheel, hierdoor heeft het zijn eigen geschiedenis en karakter, wat zorgt voor een unieke uitstraling van je project. Dit hout kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals meubels, vloeren, wandbekleding en nog veel meer. Het geeft je project een authentieke en rustieke uitstraling die niet kan worden bereikt met nieuw hout.

Kostenbesparend: Dit hout is in de meeste gevallen goedkoper dan nieuw hout. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je op een relatief goedkope manier een prachtig project in elkaar kan zetten wat geschiedenis, en een uniek karakter met zich meebrengt. 

Aan de slag!

Beginnen jouw werkhanden hier nu van te jeuken? Neem dan zo snel mogelijk een kijkje in onze webshop. Hier vind je producten waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt gaan. Daarnaast kunnen de meubelmakers van Weij Interieur & Maatwerk ook jou creatieve opdracht in elkaar zetten. 

Klik hier om de producten te bekijken.

Foto’s van de prachtige resultaten zien we graag tegemoet! 

sloophout

In welke projecten is sloophout een goede optie?

Hierboven heb je gelezen waarom dit hout de beste keuze is voor jouw volgende project. Maar voor welke projecten kan dit hout nu precies gebruikt worden? Hieronder volgt een lijstje met enkele suggesties.

Meubels: Sloophout kan worden gebruikt om unieke en stijlvolle meubels te maken. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel, eettafel, boekenkast of bedframe. Het ruwe en onregelmatige karakter van sloophout geeft de meubels een rustieke en industriële uitstraling die perfect past bij een modern interieur.

Vloeren: Ook kan het worden gebruikt als vloerbedekking. Het is een duurzame en slijtvaste optie die perfect past bij een landelijke of industriële inrichting. Bovendien geeft het de ruimte een warme en gezellige uitstraling.

Wandbekleding: Daarnaast kan het worden gebruikt als wandbekleding om een accentmuur te creëren. Het geeft de ruimte een unieke en natuurlijke uitstraling. Dit hout kan ook worden gebruikt om een plafond of een deur te bekleden. zie hieronder een mooi voorbeeld van een wand die is bekleed met sloophout.

Tuinprojecten: Ook in tuinprojecten kan het hout worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een pergola, schutting, bloembak of tuinmeubelen. Het is een duurzame optie die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en past daarom perfect bij een natuurlijke tuininrichting. Echter moet het sloophout wel eerst behandeld zijn voordat dit aan de orde is. Om deze behandeling zelf uit te voeren, zie hier onze beits.

Decoratie: Sloophout kan worden gebruikt als decoratie in verschillende projecten. Denk bijvoorbeeld aan een fotolijstje, kaarsenhouder, dienblad of spiegel. Sloophout geeft deze decoratieve elementen een unieke en rustieke uitstraling.

Kortom, sloophout is een veelzijdig materiaal dat kan worden gebruikt in verschillende projecten. Het is een duurzame en milieuvriendelijke optie die perfect past bij een landelijke of industriële inrichting. Of je nu aanpassingen wilt doen aan je in- of exterieur, sloophout is in beide gevallen de juiste oplossing. Neem bij interesse ook zeker een kijkje bij ons sloophout!

 

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten