Dit zijn 3 beste eiken wandpanelen voor jouw interieur!

Eiken wandpanelen

Wil je graag weten wat de beste drie eiken wandpanelen zijn? Scroll dan snel verder naar het kopje: De drie beste eiken wandpanelen.

Maar… als je graag meer wil weten over dit type wandpanelen raden we je aan om dit blog volledig te lezen.

 

Wat zijn eiken wandpanelen?

Het verfraaien van de muren van je huis is een persoonlijke uiting van stijl. Gelukkig zijn er veel creatieve manieren om dit te doen. Veel mensen kiezen voor wandpanelen.

Houten wandpanelen, zoals de eiken wandpanelen van Akupanel, zijn een tijdloze klassieker die een kamer zowel een elegante als een rustieke uitstraling kunnen geven. Laten we eens kijken wat eikenhouten wandpanelen zijn en hoe ze je interieur kunnen verfraaien

Een eikenhouten wandpaneel is precies zoals het klinkt – een plat stuk hout dat uit een eikenboom is gesneden en gebruikt kan worden als wandbekleding. Deze panelen waren populair in Engeland van de 17e eeuw als een manier om tochtige huizen te isoleren en je woning nog stijlvoller te maken door eiken wandpanelen te monteren aan een muur of op een plafond in je woning.

 

Uiteenlopende stijlen

Eiken wandpanelen zijn er in veel verschillende stijlen, elk met hun eigen unieke voordelen. Ga je voor een modernere stijl, dan zijn panelen met latten de beste keuze. Deze soorten panelen maken saaie muren mooi, maar kunnen ook helpen met het licht in een kamer beter te verspreiden, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat.

Eiken wandpanelen

Waarom kiezen voor eiken wandpanelen?

Als je overweegt om eiken panelen in je woning te gebruiken, ben je niet de enige. Eikenhouten panelen zijn populair, dankzij zijn duurzaamheid, schoonheid en veelzijdigheid. Er zijn wel een paar dingen die je moet weten voordat jij je vastlegt op het gebruik van wandpanelen in je huis. Daarom bekijken we enkele van de voor- en nadelen van eiken houten panelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of ze de juiste keuze voor jou zijn.

 

De voordelen

Er zijn vele redenen waarom eiken panelen populair zijn. Hier zijn slechts enkele van de redenen waarom je het gebruik van eiken panelen in je eigen huis zou kunnen overwegen.

  • Eikenhout is uiterst duurzaam. Dit maakt het ideaal voor gebruik in drukbezochte ruimtes of huizen met kinderen en huisdieren;
  • Eikenhout is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Een eenvoudige schoonmaakbeurt met een vochtige doek is meestal alles wat nodig is om eiken op zijn best te houden;
  • Eiken heeft een tijdloze schoonheid die warmte en karakter kan toevoegen aan elke kamer;
  • Eiken is ook relatief betaalbaar, vooral in vergelijking met ander hardhout.

 

De nadelen

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen aan het gebruik van eiken houten panelen in je huis. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden voordat je een definitieve beslissing neemt.

  • Hoewel eikenhout duurzaam is, kan het gevoelig zijn voor krassen en deuken als het niet goed onderhouden wordt;
  • Eikenhout moet ook regelmatig worden afgestoft en opgepoetst om het er op zijn best uit te laten zien.

 

De drie beste eiken wandpanelen:

We hebben je alles vertelt wat je moet weten over eiken wandpanelen. Nu is het tijd om de beste drie eiken wandpanelen met je te delen.

 

#1 Akupanel klassiek eiken

De klassiek eiken wandpanelen van Akupanel zijn verkrijgbaar met zwart vilt en grijs vilt. Daarom zijn deze wandpanelen toe te passen voor verschillende soorten interieurstijlen. Van industrieel tot en met scandinavisch.

eiken wandpanelen akupanel klassiek eikenn met zwart vilt

#2 Akupanel noten

Deze wandpaneel is niet van eiken, maar we wilde hem toch in dit blog met je delen. Want noten heeft net als eiken een eigen unieke look. Daarom is dit model zeker het overwegen waard om in je woonkamer, slaapkamer of restaurant toe te passen. Akupanel noten heeft daarom een plek verdient in deze top drie.

eiken wandpanelen van akupanel

 

#3 Akupanel black ash

De Akupanel black ash is een volledig zwarte eiken wandpaneel. Dit past perfect bij stoere interieurstijlen als modern en industrieel. Maar je kan het natuurlijk ook toepassen als je ze mooi vindt 😉

 

eiken wandpanelen zwart

Conclusie: Eiken wandpanelen

Er zijn veel verschillende manieren om de muren in je huis te stijlen. Als je op zoek bent naar iets klassieks en elegants, dan zijn eiken wand- en plafond panelen wellicht de perfecte optie voor jou. Met hun rijke geschiedenis en hun vermogen om verschillende gevoelens op te roepen, afhankelijk van de stijl die je kiest, maken deze panelen zeker een statement in elke ruimte.

Wil je de panelen graag kopen? Bekijk dan ons assortiment Akupanel. Hier kan je ook een sample bestellen, zodat je de verschillende panelen kan vergelijken. Uiteraard kan je ook langskomen in onze showroom en houtopslag in Rucphen.

Het installeren van de akupanelen kan je prima zelf. Geef je het liever uit handen? De meubelmakers van Weij Maatwerk & Interieur doen dit voor jou.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten