3 voordelen van oud hout en wat je ermee kunt doen

oud hout

Oud hout is hout dat al lange tijd in gebruik is geweest en dat is blootgesteld aan de elementen. Het kan afkomstig zijn van oude gebouwen, bruggen, schepen of zelfs treinwagonnen. Oud hout heeft een aantal unieke eigenschappen en voordelen, die het populair maken bij het maken van meubelen.

Een van de belangrijkste voordelen van oud hout is de karakteristieke look. Oud hout heeft vaak een unieke patina en kleur die ontstaat door jarenlang blootstelling aan de elementen. Dit maakt het hout bijzonder aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een uniek en karakteristiek stuk meubilair.

Oud hout is ook meestal steviger en duurzamer dan nieuw hout. Dit komt omdat het hout al jarenlang in gebruik is geweest en getest is op zijn sterkte en duurzaamheid. Dit maakt het ideaal voor het maken van meubelen die op de lange termijn mee moeten gaan.

 

Oude houtsoorten bij Alpenhout.nl

Wij hebben verschilldende oude houtsoorten waar je de mooiste projecten mee kunt realiseren;

oud hout

 

Gebruik van oud hout bij het maken van meubelen

Oud hout wordt vaak gebruikt bij het maken van meubelen vanwege zijn karakteristieke look en duurzaamheid. Er zijn veel manieren om oud hout te gebruiken bij het maken van meubelen, afhankelijk van de stijl en het doel van het meubel.

Een populaire manier om oud hout te gebruiken bij het maken van meubelen is door het te combineren met andere materialen, zoals metaal of glas. Dit kan leiden tot een interessante mix van materialen en een industriële of bohemien look.

Wat nog meer

Oud hout kan ook worden gebruikt om meubelen te maken met een landelijke of antieke look. Dit kun je bereiken door juist niet vo veel met het hout te doen. Voor een oude kloostertafel kun je gebruik maken van het oude barnwood die je alleen opschuurt en een behandeling geeft.

Het maken van het meubel wordt bij ons gedaan door Weij Maatwerk & Interieur.

Oud eiken wagonplanken: Waar komen ze vandaan?

Oud eiken wagonplanken zijn gemaakt van dik, robuust eikenhout en werden oorspronkelijk gebruikt in treinwagons. Deze planken moesten sterk genoeg zijn om het gewicht van goederen en passagiers te dragen tijdens lange treinreizen.

Met de opkomst van moderne vrachtwagens en luchtvervoer, zijn treinen steeds minder gebruikt voor het vervoer van goederen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel oude treinwagonnen aan het einde van hun levensduur zijn gekomen en gesloopt zijn. Gelukkig hebben sommige mensen deze oude eiken wagonplanken gered en ze een tweede leven gegeven als meubels en andere huishoudelijke artikelen.oud hout

Oud eiken wagonplanken gebruiken voor tafels

Een populaire manier om oud eiken wagonplanken te gebruiken is door ze te gebruiken om een unieke en robuuste tafel te maken. Deze tafels zijn perfect voor een industrieel of bohemien interieur en kunnen gemaakt worden in allerlei verschillende stijlen en afmetingen. Je kunt zelfs de planken combineren met metalen of houten poten om een eigen unieke tafel te maken.

Andere meubelen die je kunt maken van wagonplanken

Oud eiken wagonplanken zijn ook geschikt om andere meubelen te maken, zoals boekenkasten, tv-meubels, kasten en zelfs bedden. De mogelijkheden zijn eindeloos als je creatief bent. De robuuste look van de planken maakt ze ook geschikt voor buitenmeubelen, zoals tuinbanken en tafels.

In samenvatting zijn oud eiken wagonplanken een unieke en robuuste manier om meubels en andere huishoudelijke artikelen te maken. Ze hebben een interessante geschiedenis en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende interieurstijlen. Als je op zoek bent naar iets unieks en robuusts, dan zijn oud eiken wagonplanken zeker iets om over na te denken.

 

Oud eiken barnwood voor jouw project

Oud eiken is een prachtig en duurzaam houtsoort dat al lange tijd wordt gebruikt in tal van toepassingen. Van meubelen tot vloeren en zelfs daken, oud eiken is een veelzijdig en populaire keuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van oud eiken is de karakteristieke look. Oud eiken heeft vaak een unieke patina en kleur die ontstaat door jarenlang blootstelling aan de elementen. Dit maakt het hout bijzonder aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een uniek en karakteristiek stuk meubilair of bouwmateriaal.

Oud eiken is ook steviger en duurzamer dan nieuw eiken. Dit komt omdat het hout al jarenlang in gebruik is geweest en getest is op zijn sterkte en duurzaamheid. Dit maakt het ideaal voor toepassingen die op de lange termijn mee moeten gaan.

 

Wat kun je maken met barnwood?

  • Meubelen: Oud eiken wordt  gebruikt om meubelen te maken, zoals tafels, kasten, boekenkasten en bedden. De robuuste en duurzame eigenschappen van oud eiken maken het ideaal voor deze toepassingen. Ook meubelen in de tuin zijn te maken van dit hout zoals schuttingen, een bar of een tafel.
  • Vloeren: Oud eiken vloeren zijn een populaire keuze vanwege hun schoonheid en duurzaamheid. Ze kunnen worden gebruikt in zowel traditionele als moderne interieurs en geven elke ruimte een warme en natuurlijke look.
  • Daken: Oud eiken kan ook worden gebruikt voor het maken van dakspanten en dak planken. Dit type hout is sterk en duurzaam en kan jarenlang mee gaan zonder veel onderhoud.

oud hout

Sloophout pallet planken

Sloophout planken zijn dunne planken van hout die worden gebruikt om goederen op te stapelen en te vervoeren. Ze zijn gemaakt van dennenhout, spaanplaat of andere goedkope houtsoorten en zijn meestal ongeveer 1,8cm dik. Pallet planken worden vaak gebruikt voor het maken van meubelen en andere houten projecten.

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van pallet planken voor het maken van meubelen. Ten eerste zijn pallet planken vaak stevig en duurzaam. Hoewel ze niet zo sterk zijn als andere houtsoorten, kunnen ze nog steeds jarenlang mee gaan als je ze goed onderhoud.

Ten tweede zijn pallet planken gemakkelijk te bewerken. Ze zijn dun en gemakkelijk te zagen, waardoor ze gemakkelijk te vormen zijn naar de gewenste vorm en afmeting.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten