Akoestische panelen woonkamer: praktisch en stijlvol

akoestische panelen woonkamer

Galm in een woonkamer kan vervelend zijn omdat gesprekken moeilijker zijn te verstaan en is daarom vermoeiend voor je gesprekspartner. Je kan galmen en echo’s tegengaan door meer meubels te plaatsen of kiezen voor akoestische panelen in de woonkamer te monteren.

Houten wand- en plafondpanelen zijn erg populair voor het tegengaan van galm en echo’s. Ook zijn ze erg gewild door hun minimalistische look.

In dit blog – akoestische panelen woonkamer – gaan we in op de voor- en nadelen van wandpanelen, hoe ze werken en waar je ze moet plaatsen om galmen en echo’s drastisch te verminderen. Uiteraard kan je ze natuurlijk ook kopen als je ze ‘gewoon’ mooi vindt ;-).

Je hebt alles al geprobeerd…

Waarschijnlijk ben je al op onderzoek uit geweest om de akoestiek in je woning te verbeteren. Of misschien ben je net vanuit Google of via onze website op dit blog gekomen.

Waardoor ontstaan er meer of minder echo’s en galmen?

Harde materialen als glas en beton weerkaatsen geluid. Zachte en geribbelde materialen zorgen er juist weer voor dat geluid wordt gedempt.

Goede voorbeelden van geribbelde en zachte materialen zijn:

 • Gordijnen
 • Kleden
 • Kussens
 • Wandkleden
 • Stoffen meubelen
 • Vloerkleden
 • Wandkleden
 • Houten materialen

 

Heb je dit al geprobeerd, of wil je geen extreem drukke woonkamer creëren met veel meubels en 97+ woonaccessoires? Dan zijn akoestische panelen in de woonkamer je laatste optie. De optie die werkt. En ervoor zorgt dat je eindelijk van die vervelende echo afkomt. Doei galm!

akoestische panelen woonkamer inspiratie foto

 

Akoestische panelen woonkamer: hoe werken ze?

Akoestische panelen zorgen ervoor dat de echo’s en galmen te isoleren en te verminderen. De houten latten en het vilt zorgen ervoor dat de vervelende echo die je nu hoort, straks verleden tijd is. Je bent dan beter te verstaan en als je kindje een kinderfeestje geeft, hoef je geen oordopjes in te doen.

De akoestische panelen werken natuurlijk ook voor het verminderen van echo’s en galmen van luidruchtige volwassenen op een verjaardag 😉

 

Akoestische panelen woonkamer: Praktisch, duurzaam en stijlvol

Akoestische panelen kunnen zoveel mooier zijn dan een paar schuimplaten in je woonkamer. We begrijpen maar als te goed dat je iets stijlvols wilt. Iets dat aansluit bij jouw unieke interieurstijl.

De houten akoestische panelen van Akupanel zijn stijlvol en met een ruime keuze uit panelen zijn er altijd wel 2 of 3 die perfect aansluiten op jouw interieur. Of dit nou scandinavisch, landelijk, modern of industrieel is. Je vindt gegarandeerd een Akupanel die je echt mooi vindt.

Zijn deze panelen dan ook duurzaam?

De akoestische panelen van Akupanel – anders dan de goedkope namaak producten – zijn duurzaam en praktisch. Het hout wordt door een duurzame bosbouwbedrijf gekapt. Dit betekent dat er niet meer bomen worden gekapt dan dat de natuur aan kan. Zo worden de bomen, de planten en de dieren beschermd.

Ook is het vilt in de Akupanelen gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Op deze twee manieren zijn de akoestische panelen in jouw woonkamer praktisch, duurzaam en stijlvol.

akoestische panelen woonkamer inspiratie

Akoestische panelen woonkamer: Waar het beste te plaatsen?

Om de akoestiek te verbeteren, is het belangrijk om te bepalen waar de galmen vandaan komen. Galmen worden namelijk weerkaatst door het plafond, de vloer en de muur. Vaak is het verstandig om de panelen op zowel het plafond als op de tegenoverstaande wand te plaatsen. Hierdoor worden geluiden en stemmen gedempt waardoor er geen galmen of echo’s kunnen ontstaan.

Wil je de panelen kopen omdat je ze mooi vindt en heb je geen last van extreme echo’s en galmen? Dan maakt het niet uit waar je de panelen plaatst. Je kan ze ook in de slaapkamer toepassen…

Neem maar eens een kijkje in ons blog: Akupanelen in de slaapkamer

De panelen kan je simpelweg zelf plaatsen, maar de meubelmakers van Weij Interieur & Maatwerk kunnen dit ook voor jou doen.

 

Akoestische panelen woonkamer: de voor- en nadelen

De voordelen

Akoestische panelen woonkamer kunnen verschillende voordelen bieden, zoals:

 • Vermindering van geluidsoverlast: Akoestische panelen kunnen helpen bij het absorberen van geluiden als echo’s en galmen waardoor gesprekken voeren fijner wordt. Dit kan vooral handig zijn als je in een drukke buurt woont, als je regelmatig mensen over de vloer krijgt of als je niet veel meubels en woonaccessoires in je woning hebt.
 • Verbetering van de akoestiek: Akoestische panelen kunnen de akoestiek van een ruimte verbeteren door het geluid beter te verdelen. Dit ervoor dat een ruimte met een slechte akoestiek opeens veel aangenamer wordt dan voorheen.
 • Esthetisch aantrekkelijk: Houten akoestische panelen zijn er in een breed scala van kleuren en houtsoorten, dus ze kunnen een mooie toevoeging zijn aan de decoratie van je woonkamer.
 • Onderhoudsvrij: je hoeft de panelen niet te verven. Uiteraard is het wel verstandig om ze wekelijks schoon te maken met een stofdoek.

 

De nadelen

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van akoestische panelen in een woonkamer:

 • Kosten: Akoestische panelen zijn duurder zijn dan behang of verf.
 • Plaatsing: De plaatsing van de panelen is belangrijk voor de effectiviteit, dus het is essentieel om te zorgen dat de panelen op de juiste plekken worden geplaatst.

akoestische panelen woonkamer voorbeelden van kleurtinten

 

Conclusie: akoestische panelen woonkamer

In dit blog hebben we je brandende vragen over akoestische panelen beantwoordt. Je weet nu dat akoestische panelen in de woonkamer praktisch, stijlvol en duurzaam zijn.

Wil jij ook doei zeggen tegen galm? Bekijk dan ons assortiment akoestische panelen woonkamer. Hier kan je ook een sample bestellen, zodat je de verschillende panelen kan vergelijken. Uiteraard kan je ook langskomen in onze showroom en houtopslag in Rucphen om deze prachtige akoestische panelen woonkamer te bekijken.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten