5x voorbeelden wat je met wagondelen kunt doen

Wagondelen is een mooie en duurzame houtsoort. Het zijn eiken planken die de tand des tijds hebben doorstaan. Dit exclusieve hout kan tot wel 100 jaar gediend hebben in goederenwagons.  Een meubel van wagondelen is een zekere eye-catcher in elk interieur. Denk aan een grote tafel in het middelpunt van het huis, maar ook met kleine aanpassingen kun je de complete uitstraling veranderen. In deze blog geven we je 5 voorbeelden wat je met wagondelen kunt doen.

 

1) Een wandplank van wagondelen

Een wandplank van wagondelen toevoegen aan je interieur is een kleine verandering maar geeft een groots effect! Het zorgt voor een warme sfeer. Omdat het hout zo oud is, is het mooi robuust en zit het vol karakter. Ook is de kleur wat donkerder waardoor het t.o.v.  een strak eiken of witte plank een fijnere en warmere uitstraling krijgt.

 

2) Een eettafel van wagondelen

De eettafel van wagondelen had je waarschijnlijk al verwacht, maar het is te mooi om niet te benoemen. In een eettafel komen de zwarte nerven en gaten die in de wagondelen zitten extra duidelijk naar voren. Wist je dat je het hout kunt borstelen of schaven? Met borstelen komen de nerven extra goed naar voren en met schaven haal je het bovenste robuuste laagje weg. Voor een eettafel is dat laatste het meest geschikt.

 

 

3) Een side table van wagondelen

Naast een eettafel van wagondelen kun je natuurlijk ook kiezen voor een kleinere variant, namelijk de salontafel. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een side table? Het is een smal en hoog tafeltje wat vaak een prominente plek in huis krijgt. Met een side table van wagondelen zal het tafeltje nog een tikkeltje opvallender zijn.

 

 

4) Wagondelen spanten

Prachtig! Deze wagondelen dienen niet per se voor de stevigheid, maar zijn er voornamelijk voor de sier. Het resultaat is echter verbluffend! De look van een oude boerderij komt hier helemaal in terug.

 

 

 

5) Een schuifdeur van wagondelen

Schuiven maar! Als laatste voorbeeld raden we een schuifdeur aan. Een (schuif)deur van wagondelen kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Door te kiezen voor oud hout zoals wagondelen zorg je voor extra warmte en sfeer in de ruimte.

 

Wil je graag geadviseerd worden of heb je een vraag over wagondelen? Neem dan contact met ons op.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten