Robuust hout kopen? Vanaf €45 per m2

Robuust hout kopen? Alpenhout.nl is jouw expert op het gebied van robuust hout. Het robuuste hout dat wij verkopen is goed gecontroleerd en wordt alleen ingekocht als het van goede kwaliteit is. Het robuuste hout van Alpenhout.nl komt uit de Alpen. Bij ons is geen robuuste houten plank of balk hetzelfde. Op deze pagina vertellen we je graag meer over robuust hout. 

Wat is robuust hout?

Onze robuust hout collectie bekijken?

Ga naar de webshop
keuken van robuust hout

Wat is robuust hout?

Robuust hout is een term voor tweedehands hout. Vaak wordt dit ook wel oud hout, sloophout of barnwood genoemd. Robuust hout komt van oude schuren, kantoorpanden of andere houten objecten zoals schepen en treinen. Robuust hout is een mooi en sterk bouwmateriaal dat vaak wordt gebruikt bij het maken van meubelen. Wist je dat een draagbalk van een oude boerderij vaak bij een nieuwe boerderij wordt hergebruikt? Robuust hout kan je dus gebruiken om een kast, tafel, stoel of schuifdeur op maat te maken. 

Waar komt robuust vandaan?

Robuust hout is hout met een verleden en een toekomst. De naam zegt het eigenlijk al, robuust hout stamt af van oude pallets, schuren en treinwagons. Dit type hout kan zo 30 tot 500 jaar oud zijn. Oude boerderijen en oude kantoorgebouwen zijn goede voorbeelden van waar robuust hout vandaan komt. Vaak zie je het doorleefde en kleurrijke karakter van een oude boerderij of van een oud pand. Robuust hout bestaat voornamelijk uit twee verschillende houtsoorten en dat zijn grenen en eikenhout. Robuust hout heeft nog steeds een sterke kwaliteit, omdat het grenen en eikenhout sterke en kwalitatief goede houtsoorten zijn. Zo kan je er een unieke en kwalitatieve eettafel, stoel of tv-meubel van maken.

Robuust hout kan je gebruiken bij het maken van verschillende soorten meubelstukken zoals een tafel of stoel, maar je kan er ook een schuifdeur of keukenkastjes van maken. Robuust hout kan je op Alpenhout.nl in verschillende soorten en maten kopen. Zo kan jij jouw wensen en smaak uitkiezen voor bijvoorbeeld een vloer, plafond of meubelstuk. Ook geef je robuust hout een tweede leven dat het verdiend. Het is en blijft een uniek en sterk houtsoort. Het kan namelijk minstens weer 30-500 jaar mee. 

Wij verkopen ook robuust hout aan bedrijven. Op Alpenhout.nl is robuust hout ook verkrijgbaar voor de grotere projecten. Heb jij ook een groot project? En wil je graag bij ons robuust hout afnemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tafel van robuust hout
Robuust hout uit de alpen

Hoe behandel je robuust hout?

Robuust hout kan net als andere houtsoorten gaan werken. Hout kan krimpen bij vochtverlies en uitzetten bij een vochtopname. Wanneer je met hout aan de slag gaat is een tussenruimte belangrijk. Als je robuust hout buiten gaat gebruiken dan moet je een grotere tussenruimte aanhouden. Het hout kan dan gaan uitzetten door vochtopname. Als je het hout binnenshuis gaat gebruiken dan kan je robuust hout dichter bij elkaar monteren, omdat het hout dan kan gaan krimpen door vochtverlies. Weet je niet zeker hoeveel tussenruimte je moet aanhouden? Dan mag je altijd contact met ons opnemen! 

Robuust hout kan je lakken of behandelen met olie of was. Zo kan je vergrijzing tegengaan door het te behandelen met blanke lak. Je kan dus ook blanke lak gebruiken op jouw robuuste houten planken en balken. Zo kan je de huidige kleur zo goed mogelijk behouden.  Ook kan je dan jouw eigen wensen en persoonlijke uitstraling aan jouw meubelstuk, vloer of plafond geven.

Waar kan je robuust hout voor gebruiken?

Wij vinden robuust hout perfect voor verschillende soorten meubelen op maat. Je kan dus een stoere tv-meubel maken van robuust hout. Zo kan je ook een stoere bar maken voor in jouw restaurant of cafe. Dit komt omdat robuust hout een stoere look heeft. Sommige van onze robuuste planken en balken in ons assortiment zijn niet 100% maatvast, waardoor het juist die ruige en stoere look geeft. Wel is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de achterkant dan liever niet zichtbaar is, anders kan je wel heel goed de oneffenheden zien en dat is niet altijd even mooi. Daarom raden wij je aan om het te gebruiken voor balies en barren.

Veel professionals gebruiken robuust hout om verschillende soorten kasten op maat en andere meubels op maat te maken. Het is bekend dat robuust hout vaak wordt gebruikt om unieke meubelen, vloeren en plafonds te maken. Je kan dan ook verschillende stijlen en smaken realiseren met het gebruik van robuust hout. Je kan er zelfs een huiselijk gevoel mee creëeren. Robuust hout kan je dus gebruiken voor stoere en voor huiselijke smaken en stijlen. Gelukkig voor jou hebben wij op Alpenhout.nl genoeg keuze uit robuust houten planken en balken.

Robuust hout wordt gebruikt voor onder andere het maken van verschillende houten meubel zoals:

  • Keukenkastjes
  • Kast op maat
  • Verschillende soorten tafels
  • Schuifdeuren en normale deuren
  • Vloeren
  • Accessoires
wandplanken van robuust hout

Verschillende soorten robuust hout bij Alpenhout.nl

Bij Alpenhout.nl verkopen we verschillende soorten robuust hout. Momenteel zijn dit elf verschillende soorten. Staat jouw gewenste uitstraling er niet bij? Laat ons dan weten waar je naar op zoek bent. Je kan op de naam van een product klikken om het product te bekijken in onze webshop.

De donkerste vorm van barnwood zachthout is barnwood bruut. Dit komt door jarenlange verbranding in de zon, en daardoor kan deze houtsoort soms zwart van kleur zijn.

Geschaafd barnwood komt ook uit oude schuren, stallen en molens. Barnwood bruut en geschaafd worden beide van dezelfde houtsoort gemaakt. Bij barnwood geschaafd is er een laagje af gehaald waardoor het een andere look krijgt. Ook worden de planken en balken mooi vlak.

Deze hand-gehakte barnwood balken zijn nog volgens de oude methode met een grote bijl uit boomstammen gemaakt. Omdat de balken zijn gehakt met de hand krijg je niet een effen oppervlakte. De balken zien er erg levendig uit en de meeste bijlslagen kan je terugzien in het hout.

Barnwood mes en groef is langzaam verkleurd door de jaren heen. Toch is hij niet zo lang verkleurd als barnwood bruut. Barnwood mes en groef planken zijn ideaal voor wand- en plafondbekleding. De planken hebben niet allemaal dezelfde look. Dit komt door de jarenlange blootstelling aan verschillende weertype.

Barnwood parallel gezaagd zijn ideaal om jouw muur uniek te maken. Alle planken zijn netjes recht gezaagd waardoor zij goed op elkaar aansluiten. De kieren zijn dan ook bijna naadloos. 

Barnwood robuust eiken komt ook vaak van oude schuren waar de eikenhouten delen nog intact zijn. Door de jarenlange aantastingen is het een mooie robuuste houtsoort geworden. Deze balken worden vaak als draagbalk gebruikt voor nieuwe schuur. De planken worden gebruikt voor de wanden van de schuur. 

De barnwood vloerplanken zijn originele planken die uit oude woonkamers, boerderijen, stallen en molens komen. Decennialang zijn er over deze planken heengelopen.  De planken zijn schoongemaakt en opnieuw behandeld, zodat ze nog jaren mee kunnen gaan. Door het intensieve gebruik van de  planken is er langzaamaan een laagje hout versleten, waardoor de planken mooi splintervrij zijn aan de zichtkant.

Barnwood wall zijn dunne planken die ideaal zijn om te gebruiken voor een plafond of tegen een muur. Het is ook erg mooi, omdat je de nerven goed kan zien. Elke nerf is ook uniek en daarom is geen plank hetzelfde. Door de planken te combineren krijg je een unieke muur en/of plafond. 

Deze balken bestaan uit echt eikenhout van wagondelen. Jarenlang zijn deze balken gebruikt in oude treinwagons door heel Europa in landen als Duitsland, Nederland, Engeland en Oostenrijk. Het eikenhout ziet er gehavend uit door alle kilometers die deze balken hebben gemaakt, maar ze zijn nog steeds van goede kwaliteit. 

De balken zijn enkel geborsteld om het vuil en roet uit de nerven te halen. De balken zijn beschikbaar in een donkere en lichte keur. De balken zijn ook geschaafd, waardoor de toplaag van de balk af is gehaald. Zo behoudt hij wel zijn looks, en is hij klaar voor gebruik voor een tweede leven. 

Meer weten over het robuust hout van Alpenhout.nl?

Wil je graag meer weten over onze robuust houten producten en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons e-mailadres, telefoonnummer, Whatsapp of door langs te komen in onze winkel. Deze bevindt zich direct aan de snelweg A58, tussen Breda en Roosendaal.

Bij Alpenhout.nl helpen we je graag met jouw keuze voor robuust hout!

  • E-mailadres: contact@alpenhout.nl
  • Telefoonnummer: 0165 – 795 005
  • Whatsapp: +31 657 85 89 69
  • Bezoekadres: Rijksweg-Zuid 79, 4715 TA Rucphen
kast van robuust hout

Onze robuust hout collectie bekijken?

Ga naar de webshop