Welke sauna is het beste voor thuis?

Je bent van plan om een sauna te kopen. Maar nu heb je de vraag: welke sauna is het beste voor thuis?

In dit blog gaan we bepalen welke sauna het beste is voor jouw persoonlijke situatie. Want heb je ruimte in de tuin, in een kamer of in de garage? En met hoeveel mensen wil je in de sauna kunnen zitten?

Bepaal of je een binnen- of buitensauna wilt

Om te bepalen wat voor sauna het beste is voor jouw thuissituatie begint bij het kiezen voor een binnensauna of buitensauna.

Voor een binnensauna heb je bijvoorbeeld ruimte nodig in een kamer of schuur. Gelukkig heb je niet veel ruimte nodig want een de binnensauna Lillby is mogelijk in de volgende maten:

  • 120 cm bij 150 cm
  • 150 cm bij 180 cm
  • 200 cm bij 200 cm

Je hebt dus niet veel plek nodig om al te kunnen genieten van een sauna binnenshuis. Als je wel meer plek tot je beschikking hebt, kun je ervoor kiezen om een grote sauna te kopen voor binnenshuis. En dan heb je maar vier vierkante meter nodig. En dan kun je gemakkelijk met zijn zessen genieten van de sauna.

Bij een buitensauna heb je een tuin of dakterras nodig die het gewicht van de sauna kan dragen.

En dan heb je ook veel meer keuze dan bij een sauna voor binnenshuis. Want je hebt dat de keuze uit:

Of bekijk hier alles sauna’s.

De kleine buitensauna begint bij een formaat van 195 cm bij 250 cm. Je hebt dus iets meer ruimte nodig dan bij de sauna voor binnen.

Wil je graag een andere vorm dan een barrelsauna? Dan raden we je aan om de categorieën hierboven te bekijken. Je ziet dan goed uit welke vormen je kunt kiezen voor jouw ideale sauna voor thuis.

Budget bepalen

Nu je weet of je een binnen- of buitensauna wilt, is het natuurlijk ook belangrijk om te bepalen hoeveel budget je vrij wilt maken om een sauna te kopen.

Binnensauna’s zijn in het algemeen duurder dan buitensauna’s. Dit komt doordat binnensauna’s technisch ingewikkelder zijn om te maken.

Een binnensauna start bij €4.459,-. Buitensauna’s starten een stuk goedkoper. Je kan namelijk al een barrelsauna kopen voor €2.799,-. En als je veel hebt te besteden, kan je tot wel €22.000,- een saunahuis kopen die 350 cm bij 570 cm is. Je hebt dan een sauna van bijna 20 vierkante meter!

Goed om te weten: een buitensauna wordt doorgaans altijd exclusief een sauna kachel geleverd. Een saunakachel varieert van ongeveer €400 tot €1400 euro.

Met hoeveel mensen wil je van de sauna kunnen genieten?

Nu weet je dat je sauna voor uiteenlopende budgetten kunt kopen. Het is natuurlijk ook belangrijk om te bepalen met hoeveel mensen jij in de sauna wilt kunnen zitten. Ga je de sauna voornamelijk in je eentje in de tuin gebruiken of wil je graag met zijn tienen kunnen genieten van je saunahuis? Want een sauna waar je met zijn tweetjes in kan zitten, is natuurlijk goedkoper dan een saunahuis met vier verschillende ruimtes.

Hulp nodig bij het kiezen voor de beste sauna voor thuis?

Heb je specifieke vragen of wil je advies op maat om jouw ideale sauna te bepalen?

Ons team staat klaar om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze.

Stuur gerust een e-mail naar alpenhout@weijbv.nl, bericht op WhatsApp +31 (0)6 57 85 89 69 of bel ons direct naar 0165 – 795 005.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.