Dit zijn de 9 belangrijkste voordelen van sauna

Op zoek naar manieren om je gezondheid te verbeteren en tegelijkertijd te ontspannen? Overweeg dan de vele voordelen die een sauna te bieden heeft. Van het verminderen van stress tot het verbeteren van je huid: sauna’s zijn een beproefde methode om lichaam en geest te herstellen.

In dit artikel verkennen we de beste en gezondheidsvoordelen van regelmatig sauna gebruik, waardoor je wellicht overtuigd raakt om deze warme traditie in je eigen routine op te nemen. Lees verder en ontdek hoe een bezoek aan de sauna je leven kan verrijken!

1. Ontspanning en stressvermindering

Sauna’s bevorderen diepe ontspanning en kunnen helpen stress te verminderen. De warmte in de sauna helpt spieren te ontspannen en stimuleert de aanmaak van endorfines, die een gevoel van welzijn geven.

 

2. Verbetert de bloedsomloop

De warmte van de sauna zorgt voor een verhoogde hartslag en verbetert de bloedsomloop, wat vergelijkbaar is met het effect van lichte lichaamsbeweging.

 

3. Huidverzorging

Door zweten worden ongewenste stoffen en dode huidcellen verwijderd, wat de huid reinigt en kan bijdragen aan een betere huid en elasticiteit.

 

4. Pijnverlichting

Warmte kan helpen bij het verminderen van pijn in spieren en gewrichten, en het sauna-effect kan bijdragen aan sneller herstel na fysieke inspanningen.

 

5. Detoxificatie

Regelmatig zweten in de sauna kan helpen bij het detoxificeren van het lichaam door het uitscheiden van opgehoopte gifstoffen.

 

6. Verbetert de slaapkwaliteit

Veel gebruikers melden een verbeterde slaapkwaliteit na een saunasessie, mogelijk door de afname van stress en de ontspannende effecten van endorfines.

 

7. Sociale interactie en mentaal welzijn

Het delen van een saunasessie met vrienden of familie kan ook bijdragen aan verbeterd mentaal welzijn door het verstrekken van een rustige tijd voor sociale interactie, vrij van externe afleidingen.

 

8. Weerstand tegen verkoudheid en griep

Regelmatige bezoeken aan de sauna kunnen het immuunsysteem versterken en de weerstand tegen verkoudheid en griep verhogen.

 

9. Calorie verbranding

Hoewel een saunabezoek geen vervanging is voor reguliere lichaamsbeweging, kan het proces van zweten en de verhoogde hartslag bijdragen aan een lichte calorieverbranding.

 

Met welke sauna’s kun je deze voordelen behalen?

In de basis kan je met alle soorten sauna’s de 9 voordelen die we hierboven met je hebben gedeeld behalen.

Je kunt dus de volgende sauna’s kopen of bezoeken om van de voordelen te gaan genieten:

Hulp nodig bij het kiezen voor de ideale sauna voor bij jou thuis?

Heb je specifieke vragen of wil je advies op maat om jouw ideale sauna te bepalen?

Ons team staat klaar om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze.

Stuur gerust een e-mail naar alpenhout@weijbv.nl, bericht op WhatsApp +31 (0)6 57 85 89 69 of bel ons direct naar 0165 – 795 005.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.