Houten akoestische panelen: verbeter het geluid in huis

houten akoestische panelen

Houten akoestische panelen verbeteren de akoestiek in je woning, kantoorruimte of restaurant. De panelen zijn geluidsabsorberend wat zorgt voor een goede geluidservaring. Storende echo’s en galmen zijn verdwenen.

Wist je dat de panelen in verschillende kleurtinten beschikbaar zijn? Daardoor vind je gegarandeerd de perfecte stijl die bij je huidig- of toekomstig interieur past.

 

Waarom zijn deze panelen dan een goede koop?

De panelen bestaan uit vilt en houten lamellen. Deze combinatie van materialen zorgen ervoor dat gesprekken van andere, en je eigen echo niet meer hoorbaar zijn. Koop je houten akoestische panelen? Dan koop je een duurzaam geproduceerd product dat de akoestiek in een ruimte verbetert en mooier maakt.

houten akoestische panelen in het zwart

Welke soorten panelen zijn er?

De houten akoestische panelen zijn er in verschillende lengtes. Zijn ze toch te kort? Dan kan je de panelen naadloos op elkaar aansluiten, zodat je het plafond of de wand niet meer kan zien waar je het paneel monteert.

Maar voordat je de panelen kan monteren, is het natuurlijk wel belangrijk om te bepalen welke kleur het beste bij de stijl van je kantoor, woonkamer, slaapkamer, of restaurant past. Je kan de panelen namelijk in meer dan tien verschillende kleuren kopen. In lichte en donkere hout stijlen, maar ook in rood- en blauwtinten.

En dan rust de vraag: hoe ga je de panelen monteren? Horizontaal, verticaal of diagonaal?

Welke kleur van de akupanel serie past het beste in jouw interieur?

Neem eens een kijkje hieronder. Je ziet dan verschillende soorten panelen.

houten akoestische panelen in slaapkamerhouten akoestische panelen in kantoorhouten akoestische panelen in woonkamerhouten akoestische panelen in logeerkamer

Makkelijk en snel te monteren: ideaal project voor de doe-het-zelf-klussers

Je kan de houten akoestische panelen monteren aan een plafond of wand. Maar voordat je dit doet, is het belangrijk dat je de panelen eerst op maat maakt. Daarna kan je de panelen gaan monteren met schroeven en / of Den Braven High Tack kit.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De voordelen

  • Toepasbaar voor op wanden en plafonds;
  • mogelijkheid om ze horizontaal, verticaal of diagonaal te monteren;
  • geluidsabsorberend door het vilten doek achter de panelen;
  • makkelijk en snel te monteren;
  • verkrijgbaar in meer dan 10 kleuren
  • duurzaam.

 

De nadelen

  • Duurder dan andere wand / plafond oplossingen als verf of behang.

 

Akoestische panelen kopen? Lees eerst deze drie kooptips!

Op deze pagina hebben we je al verteld waarom de houten akoestische panelen ideaal zijn om geluid te absorberen. Ook hebben we je verteld dat ze mooi, minimalistisch en efficiënt zijn. Toch willen we je drie belangrijke kooptips met je delen. Na het lezen van de tips weet je wat je kan doen om de perfecte panelen voor jouw doe-het-zelf-project te kopen.

 

Tip 1: bepaal de gewenste hoogte…

Voordat je de panelen bestelt is het belangrijk dat je eerst bepaald welke akupanelen je nodig hebt. Je voorkomt dan een eventuele ‘miskoop’. Uiteraard kan je dan ook direct beginnen wanneer je ze hebt afgehaald of bij je op locatie zijn bezorgd.

 

Tip 2: kies een stijl dat bij je (toekomstig) interieur past

Ben je van plan om binnenkort je woning, kantoor of restaurant om te toveren naar een andere stijl? Dan raden we je aan om een ​​kleur te kiezen die perfect past bij je nieuwe interieurstijl. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er later achter komt dat het toch net niet de perfecte kleur is.

Ga je niet op korte termijn iets veranderen aan je interieur? Dat maakt het kiezen natuurlijk iets makkelijker. Uiteraard kan je ook een neutrale kleur als licht eiken kiezen, zodat je nog allerlei kanten op kunt gaan. Van industrieel tot scandinavisch.

 

Tip 3: Bestel een sample of kom langs in onze showroom!

Heb je moeite met het bepalen van de perfecte tint? We adviseren je dan om een ​​Akupanel sample te bestellen of langs te komen in onze fysieke showroom in Rucphen. Hier kun je zelf bepalen welke tinten bij jouw interieur passen, en het product ervaren.

houten akoestische panelen in het licht eiken

Waarom houten akoestische panelen kopen?

✔︎ Je kan de panelen in verschillende kleurtinten kopen;
✔︎ je hebt keuze uit meer dan 10 verschillende soorten panelen;
✔︎ je hebt voor alle verschillende soorten interieurstijlen minsten 3 panelen die perfect passen bij je interieur;
✔︎ je bestelling wordt binnen één week bezorgd;
✔︎ je krijgt als zakelijke klant korting als je regelmatig bij ons afneemt;
✔︎ je vragen worden beantwoordt door houtspecialisten;
✔︎ je kan de panelen ook in een fysieke showroom bekijken.

 

Heb je een vraag over het kopen van houten akoestische panelen?

Heb je een vraag over houten akoestische panelen? Onze hout kenners adviseren je graag over het kopen van wand-, plafondpanelen of één van onze andere producten, en denken graag met je mee als je bijvoorbeeld je tuin, woonkamer, restaurant of kantoor nóg mooier wil maken. Je kan via de chat contact met ons opnemen of bellen naar +31 165 795 005. Liever appen? Stuur dan een berichtje via WhatsApp naar +31 6 57 85 89 69.

Bekijk ons assortiment Akupanel

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten