Decoratieve wandpanelen hout: inspiratie, tips en ideeën

Decoratieve wandpanelen

Je wilt graag decoratieve wandpanelen van hout, maar welke moet je aanschaffen voor je gewenste resultaat, waar kan je ze voor toepassen, en wat kosten ze? Deze vragen stellen mensen net als jou zich af als ze decoratieve wandpanelen willen kopen, dus geen zorgen. Want in dit artikel vertellen we je alles over de wandpanelen en geven we je inspiratie en tips!

Wil jij ze weten? Lees dan dit blog. Na het lezen van dit blog weet je alle voordelen en nadelen, waarom de panelen zo gewild zijn en hoe je ze zelf kan monteren.

 

Waarom zijn deze panelen zo gewild?

De wandpanelen van Akupanel zijn erg gewild, omdat je de panelen op verschillende manieren kan toepassen. Voor het bekleden van een (deel van een) muur, op een keukenkastje of als hoofdbord van een bed. Ook kun je ze diagonaal, horizontaal of verticaal monteren. Natuurlijk zijn de panelen geluidsabsorberend, zodat echo’s en galmen worden gedempt. Ideaal voor restaurant, kantoorruimtes en woonkamers.

Decoratieve wandpanelen zijn trending!
Welke soorten decoratieve wandpanelen kan je kopen?

In ons assortiment hebben we meer dan 10 verschillende soorten wandpanelen. Van een klassiek eiken look tot een compleet zwarte look. Er is dus veel keuze van verschillende kleurtinten als lichtbruin, lichtgrijs, rood, blauw, bruin, grijs en zwart.

Wil je de panelen bekijken? Ga dan direct naar ons assortiment Akupanel.

 

Hoe monteer je de panelen?

Decoratieve wandpanelen kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, maar voordat je dit doet, is het belangrijk om eerst de maat van de panelen te bepalen. Daarna kan je de panelen installeren met behulp van de Den Braven High kit. Monteer je de panelen aan een plafond? Dan adviseren we je om schroeven te gebruiken om de panelen aan een plafond te monteren.

 

Wat zijn de voor- en nadelen?

De voordelen

  • Toepasbaar voor op wanden en plafonds;
  • mogelijkheid om ze horizontaal, verticaal of diagonaal te monteren;
  • geluidsabsorberend door het vilten doek achter de panelen;
  • eenvoudig zelf te monteren;
  • verkrijgbaar in meer dan 10 kleuren;
  • duurzaam.

 

De nadelen

  • Duurder dan andere wand / plafond oplossingen als verf of behang;
  • enige technische basiskennis nodig om te zagen, kitten en / of boren.

 

Decoratieve wandpanelen inspiratie:

Decoratieve wandpanelen inspiratie

Decoratieve wandpanelen van akupanel

Decoratieve wandpanelen kopen

 

Wandpanelen kopen? Lees eerst deze drie kooptips!

We hebben je verteld waarvoor je de houten panelen kan gebruiken, hoe je ze kan monteren en hebben alle voor- en nadelen overzichtelijk voor je gemaakt. Nu is het tijd om wat extra tips met je te delen. Ben je er klaar voor?

 

Tip 1: bepaal de gewenste hoogte van de wandpanelen

Voordat je de panelen bestelt, is het belangrijk om eerst de gewenste hoogte te bepalen. Dan weet je zeker dat je de juist hoogte akupanel bestelt!

 

Tip 2: kies een kleur dat bij je (toekomstig) interieur past

Ben je van plan om binnenkort je interieur opnieuw in te richten? Dan is het belangrijk om de juiste kleurtinten en stijl te kiezen voor je nieuwe inrichting en akupanelen. Het zou natuurlijk zonde zijn als de kleuren niet mooi overeenkomen.

Ga je het interieur niet hevig onder handen nemen? Je kan dan een kleurtint of stijl Akupanel kiezen die perfect bij je huidig interieur en kleurenpalet past.

 

Tip 3: bestel een sample of kom langs!

Het kan lastig zijn om nu te bepalen welke panelen het beste bij je huidig of toekomstig interieur passen. Dan is het een goed idee om een Akupanel sample te bestellen. Je kan dan goed bepalen welke kleuren een goede keuze zijn. Wil je de panelen liever in het echt bekijken? Kom dan langs in Rucphen. Hier hebben we onze showroom en houtopslag. Je bent van harte welkom!

Houten decoratieve wandpanelen

Waarom decoratieve wandpanelen kopen?

✔︎ Je kan de panelen in verschillende kleurtinten kopen;
✔︎ je hebt keuze uit meer dan 10 verschillende soorten panelen;
✔︎ je hebt voor alle verschillende soorten interieurstijlen minsten 3 panelen die perfect passen bij je interieur;
✔︎ je bestelling wordt binnen één week bezorgd;
✔︎ je krijgt als zakelijke klant korting als je regelmatig bij ons afneemt;
✔︎ je vragen worden beantwoordt door houtspecialisten;
✔︎ je kan de panelen ook in een fysieke showroom bekijken.

 

Vraag of advies nodig voor het bepalen van de stijl of kleur van decoratieve wandpanelen?

Heb je een vraag of wil je graag geadviseerd worden? Onze medewerkers beantwoorden graag je vragen en kunnen je adviseren over het kopen van panelen voor jouw huidig of toekomstig interieur.

Je kan via de chat contact met ons opnemen of bellen naar +31 165 795 005. Liever appen? Stuur dan een berichtje via WhatsApp naar +31 6 57 85 89 69.

Of bekijk hier ons assortiment Akupanel

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten