Akoestische wandpanelen, 6 dingen die je moet weten!

Akoestische wandpanelen zijn een super goed idee om de geluidskwaliteit in een ruimte te verbeteren. Ze zijn perfect voor kantoren, klaslokalen en andere bedrijfsruimtes, maar ze zijn ook zeker geschikt om thuis te gebruiken. Onze akoestische wandpanelen zijn gemakkelijk te installeren en beschikbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren. Bovendien zijn ze duurzaam en onderhoudsarm, wat ze tot een ideale keuze maakt voor elke ruimte. Verbeter de akoestiek in uw ruimte met onze hoogwaardige akoestische wandpanelen.

 

Hoe kan ik de wandpanelen monteren?

Er zijn verschillende manieren om akoestische wandpanelen te installeren, afhankelijk van het type panelen en de constructie van de muur. Hier zijn een paar opties:

  1. Vastkitten: Dit is de simpelste methode en vereist alleen een tube kit en een kitspuit. Gebruik een royale hoeveelheid kit op de achterkant van het paneel en druk het stevig tegen de muur. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt.
  2. Schroefbevestiging: Deze methode is permanenter en vereist een boormachine. Schroef de panelen eenvoudigweg tegen de muur. Maak als het nodig is eerst een regelwerk of schroef houten platen tegen de muur. Zorg ervoor dat je schroeven gebruikt die lang genoeg zijn om door het paneel heen en in de muur / het hout te gaan.
  3. Z-clip bevestiging: Met deze methode worden metalen clips op de muur en op de panelen geïnstalleerd en glijden de panelen vervolgens in de clips. Dit maakt het gemakkelijk om de panelen te verwijderen of te verplaatsen als dat nodig is. Vaak ziet dit er wat minder strak uit als de andere twee opties.

Je kan ze dus zelf installeren, maar de meubelmakers van Weij Maatwerk & Interieur doe dit ook graag voor jou.

 

Akoestische wandpanelen op maat

Doordat we met Weij Maatwerk & Interieur ook maatwerk meubelen maken hebben we de tools om jouw akoestische wandpanelen op maat te zagen. Dit kun je bij ons navragen via de mail, telefoon of WhatsApp. Wat we van jou nodig hebben zijn de exacte maten waarmee wij aan de slag kunnen.

Zelf het monteren kunnen we voor je doen. Ook hiervoor kun je het beste contact met ons opnemen.

 

Wat voor kit moet ik gebruiken?

Als je je akoestische wandpanelen wilt kitten, zijn er een paar soorten kit die goed werken. Wij zelf werken met High Tack van Den Brave of Tackmasters. Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste toepassing en droogtijd.

 

Voordelen en nadelen van de akoestische wandpanelen

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van akoestische wandpanelen. Naast het verminderen van echogeruis en geluid, kunnen ze ook de algehele geluidskwaliteit in een ruimte verbeteren. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren en zijn verkrijgbaar in heel veel stijlen en kleuren die bij elk interieur passen.

Maar er zijn ook een paar nadelen om rekening mee te houden. Akoestische wandpanelen kunnen duur zijn, vooral als je een groot gedeelte moet bedekken. Ook komen ze in standaard maten waardoor je niet altijd perfect uitkomt met deuren, ramen of stopcontacten.

 

Kun je akoestische wandpanelen gebruiken voor isolatie?

Akoestische wandpanelen bieden wel wat isolatie, maar zijn niet specifiek daarvoor ontworpen. Het vilt hout wat lucht vast, wat werkt als een barrière. Omdat dit vilt niet zo dik is werkt het niet zo goed als wanneer je isolatie tussen de muren of op zolder zou gebruiken.

 

Hoe werken akoestische wandpanelen?

Het verminderen van geluid in een ruimte is van groot belang voor de akoestiek en de algehele ervaring in die ruimte. Geluid kan in een ruimte weerkaatsen en rondzwerven, wat leidt tot een onaangename of storende omgeving. Gelukkig zijn er de akoestische panelen om dit te verminderen.

Akoestische wandpanelen zijn speciaal ontworpen om geluid te absorberen en te verminderen dat weerkaatst in een ruimte. Ze worden om deze reden vaak gebruikt in kantoren, scholen, theaters en andere openbare ruimtes waar akoestische prestaties van groot belang zijn. De panelen zijn gemaakt van materialen met eigenschappen die het geluid absorberen, zoals het luchtige vilt. Dit maakt het geluid dat in de ruimte weerkaatst, minder sterk en minder storend. Ook doordat het oppervlak niet vlak is wordt het geluid op verschillende manieren teruggekaatst waardoor het geluid minder wordt.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten