Akoestische plafondpanelen kopen? Dit moet je weten!

akoestische plafondpanelen

Vind jij die echo op de achtergrond tijdens een telefoongesprek ook zo irritant? Dan is investeren in akoestische plafondpanelen de oplossing voor de onnodige ruis die je hoort wanneer je een gesprek voert met een klant of als je partner ook thuis werkt.

Op deze pagina vertellen we je waarom de panelen zo fijn zijn, hoe je ze monteert, wat de voordelen en nadelen zijn, en in welke kleuren / stijlen je de panelen kan kopen.

 

Waarom zijn plafondpanelen dé oplossing?

Plafondpanelen zijn de oplossing voor die irritante galm / echo tijdens een telefoongesprek op kantoor, klanten in je restaurant klagen dat ze hun gesprekspartner niet goed kunnen verstaan of als jij en je partner thuiswerken en regelmatig moeten bellen.

De panelen zijn namelijk geluidsabsorberend en dat is natuurlijk ideaal voor kantoorruimtes, restaurants en woonkamers. Uiteraard kan je de panelen ook kopen als je ze gewoon mooi vindt! Je kan ze namelijk horizontaal, verticaal of diagonaal monteren.

 

Welke soorten wand- en plafondpanelen zijn er?

De houten akoestische plafondpanelen van Akupanel kunnen ook gebruikt worden voor het bekleden van een wand. En dat geheel naar je eigen smaak! Je kan de panelen krijgen in verschillende kleuren als lichtbruin en lichtgrijs, maar ook donkere tinten als donkerbruin, donkergrijs en zwart.

Welke stijl zou perfect in jouw kantoor, woonkamer of restaurant passen?

 

 

Snel en simpel gemonteerd

Je kan de akoestische plafondpanelen op verschillende manieren monteren aan een wand of plafond. Voordat je dit gaat doen, is het belangrijk dat je ze eerst op maat maakt. Vervolgens kan je de panelen met schroeven aan het plafond of de wand monteren. Monteer je de panelen niet aan het plafond? Dan kan je er ook voor kiezen om de panelen te monteren met Den Braven High Tack kit.

Uiteraard kan je deze werkzaamheden ook laten doen door jouw lokale aannemer, timmerman of misschien wel die handige collega of neef.

 

Wat zijn de voor- en nadelen?

De voordelen

Toepasbaar voor op wanden en plafonds;
mogelijkheid om ze horizontaal, verticaal of diagonaal te monteren;
absorbeert echo’s en gesprekken van andere door het vilten doek achter de panelen;
snel en eenvoudig te monteren;
verkrijgbaar in meer dan 10 kleuren
duurzaam.

 

De nadelen

Duurder dan andere wand / plafond oplossingen als verf of behang;
enige technische basiskennis nodig om te zagen, kitten en / of boren.

 

Akoestische plafondpanelen inspiratie:

Hier een fotogalerij met foto’s van akupanel in woonkamers, restauranten en kantoorruimtes.

Plafondpanelen kopen? Lees eerst deze drie kooptips!

We hebben je verteld waarvoor je de houten panelen kan gebruiken, hoe je ze kan monteren en hebben alle voor- en nadelen overzichtelijk voor je gemaakt. Nu is het tijd om wat extra tips met je te delen. Ben je er klaar voor?

 

Tip 1: bepaal de gewenste hoogte van de panelen

Het is belangrijk dat je de gewenste hoogte bepaald voordat je de akupanelen koopt. Dan voorkom je dat je de verkeerde hoogte aanschaft, en kan je direct aan de slag als de panelen zijn geleverd.

 

Tip 2: kies een stijl dat bij je (toekomstig) interieur past

Ga je binnenkort je restaurant, kantoor of woonkamer veranderen naar een andere stijl? We adviseren je dan om een kleur te kiezen die perfect past bij je nieuwe interieurstijl.

Verander je niet op korte termijn de stijl van het interieur? Dan kan je een kleurtint uitzoeken die daar perfect bij past.

 

Tip 3: kom langs of bestel een sample!

Vind je het lastig om de een kleurtint te bepalen die perfect past bij je toekomstig of huidig interieur? Dan adviseren we je om een Akupanel sample te bestellen of om langs te komen in onze fysieke showroom in Rucphen. Hier kan je goed bepalen welke kleurtinten goed in jouw interieur gaan passen.

 

akoestische plafondpanelen kopen

 

Waarom akoestische plafondpanelen kopen?

✔︎ Je kan de panelen in verschillende kleurtinten kopen;
✔︎ je hebt keuze uit meer dan 10 verschillende soorten panelen;
✔︎ je hebt voor alle verschillende soorten interieurstijlen minsten 3 panelen die perfect passen bij je interieur;
✔︎ je bestelling wordt binnen één week bezorgd;
✔︎ je krijgt als zakelijke klant korting als je regelmatig bij ons afneemt;
✔︎ je vragen worden beantwoordt door houtspecialisten;
✔︎ je kan de panelen ook in een fysieke showroom bekijken.

 

Heb je een  vraag over het kopen van akoestische plafondpanelen?

Heb je een vraag? Onze hout kenners adviseren je graag over het kopen van wand-, plafondpanelen of één van onze andere producten, en denken graag met je mee als je bijvoorbeeld je overkapping, woonkamer, restaurant of kantoor nóg mooier wil maken.

Je kan via de chat contact met ons opnemen of bellen naar +31 165 795 005. Liever appen? Stuur dan een berichtje via WhatsApp naar +31 6 57 85 89 69.

 

Bekijk ons assortiment Akupanel

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
08:30 - 17:00
Zondag:
Gesloten