5 redenen om te kiezen voor oud hout

Oud hout is hip! Niets geeft je project een warmere en sfeervollere uitstraling, dan het gebruik van oud hout. Nog niet helemaal overtuigd? In deze blog geven we 5 redenen om te kiezen voor oud hout.

 

1) Met stip op nummer 1: oud hout is duurzaam

Elk jaar verliest de aarde ongeveer 13 miljoen hectare van haar oorspronkelijk bos. Dat is een oppervlakte bos ongeveer 3 keer zo groot als Nederland(!) Door te kiezen voor oud en gebruikt hout, help je voorkomen dat nog meer bos onnodig verloren gaat.

2) Oud hout is een echte sfeermaker

Met oud hout haal je de warmte in huis. Doordat het oud zo oud is, is het mooi robuust en vol karakter. Ook is de kleur donkerder geworden waardoor het de fijne, warme uitstraling krijgt.

 

3) Het is van goede kwaliteit

Het oude hout van Alpenhout wordt gered uit oude huizen, fabrieken en andere gebouwen. Het koren wordt van het kaft gescheiden (het goede hout van het rotte hout), waardoor er alleen nog maar goed hout overblijft. Dit hout wordt behandeld tegen beestjes, waarna het weer klaar is om in een volgend project te gebruiken.

 

4) Oud hout is uniek

Oud hout is beschikbaar in planken, balken en panelen. Het hout kun je in verschillende kleurtinten kopen; van grijs tot aan donkerbruin. Het kleurverschil komt niet omdat het hout is bewerkt, maar door de invloed van zon, sneeuw, wind en regen. En daarom is geen één plank, balk of paneel hetzelfde. Je hebt dus altijd een uniek product!

 

5) Oud hout is geschikt voor verschillende doeleinden

Het hout kan je gebruiken voor het maken van een klein meubelstuk tot het bekleden van een complete wand, vloer of plafond. Je kan het hout gebruiken in verschillende interieur stijlen zoals klassiek, landelijk en industrieel.  Voor elk wat wils dus!

 

Wil je graag geadviseerd worden of heb je een vraag over oud hout planken, balken of panelen? Neem dan contact met ons op.

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.