Keukenfrontjes vervangen – 2 manieren voor nieuwe keukenfrontjes

Als je nou eens kijkt naar een keuken, wat valt je dan op? Precies, het aanrecht en de keukenfrontjes. Als je nadenkt over een nieuwe keuken is dit vaak omdat de huidige keuken er niet meer zo mooi uitziet. Vaak laat het plaatmateriaal los in de hoeken of is de witte kleur van de kasten vergeeld. Met de keuken en de kastjes zelf is dan nog niks mis!

 

Een oplossing voor een compleet ander en vernieuwd uiterlijk is dan ook het vervangen van de keukenfrontjes. Je hoeft niet gelijk een hele nieuwe keuken, met een nieuw aanrecht en een facelift voor de kastjes kun je hetzelfde resultaat halen!

 

 

Alleen de keukenfrontjes vervangen?

Tuurlijk! Zo’n 95% van wat je ziet in de keuken is het plaatmateriaal wat makkelijk kan worden vervangen, dus om de keuken er beter uit te laten zien hoef je bijna alleen dit aan te pakken.

 

De keukenfrontjes die je al hebt kun je hiervoor als “template” gebruiken. De hoogte en breedte van de kastjes zijn perfect, dus je hoeft hetzelfde na te maken… Maar dan mooier!

 

Hout voor keukenfrontjes

Bij de grote keukenfabrikanten wordt bijna altijd plaatmateriaal gebruikt. Dit materiaal is lekker goedkoop en ziet er aan de buitenkant mooi uit. Totdat het er niet meer mooi uitziet… Een nadeel van deze panelen is dat er een neppe laag hout overheen moet worden geplakt. Deze laag laat vaak na een aantal jaar al los doordat er een beetje water overheen valt of door de stoom van de vaatwasser.

 

In plaats van dit plaatmateriaal kun je de keukenfrontjes ook (laten) maken van massieve houtsoorten. De massieve houtsoorten zien er veel natuurlijker uit dan het laagje hout dat over het plaatmateriaal heen wordt geplakt. Er gaat dan ook niets boven massieve houtsoorten!

 

Onze favoriet is het eiken barnwood. Hier heeft Weij Maatwerk & Interieur, een maatwerk bedrijf waar we nauw mee samenwerken, een complete keuken van gemaakt. De foto’s van deze keuken kun je dan ook vinden op hun site!

 

Keukendeurtjes op maat gemaakt

Weij Maatwerk & Interieur heeft al veel ervaring met alle houtsoorten die wij op de website hebben staan. Zij maken van het ruwe hout complete maatwerk producten, dus ook keukenfrontjes.

 

Het enige wat Weij nodig heeft zijn de maten en jouw wensen. De panelen worden dan helemaal op maat gemaakt en eventueel ook al voor je behandeld. Het enige wat jij dan nog moet doen is het monteren van het beslag en genieten van jouw keuken die zojuist een upgrade heeft gekregen. Vraag een offerte aan via alpenhout@weijbv.nl of via Whatsapp!

Heel erg tevreden over de akupanelen. Super makkelijk zelf te monteren! We hebben ze gelijk op maat laten zagen en het klus was zo geklaard. Fijne service.
Tom Vermeulen
21. Februari, 2022.
Enorm gaaf! Ik wilde eens wat anders dan een standaard witte muur in de woonkamer. Na een leuk en goed gesprek met Alpenhout, hebben ze me een voorstel laten zien met een houten wand. Zie het resultaat, een warm gevoel als je de kamer binnenloopt! Bedankt Alpenhout! Voor het advies en kunde.
Frank Compagne
9. December, 2021.
Met het vernieuwen van onze hal kwamen we al snel uit bij Alpenhout in Rucphen, zij hebben namelijk de Akupanel Woodupp panelen. Dit zijn super mooie panelen met eikenlatjes en hebben ook een akoestische werking. Gelukkig hebben ze het op voorraad en na deskundig advies hebben ze het ook nog voor ons geplaatst en gemonteerd. Het contact was leuk en ontzettend snel, zeker een aanrader!
Laurence Etienne
7. November, 2021.
Met de Barnwood-wall van Alpenhout heeft onze overkapping een gezellige warme uitstraling gekregen. De planken waren super makkelijk te monteren met de tips van de verkoper. We hebben een bijpassende schuifdeur op maat laten maken om het plaatje compleet te maken We kunnen niet wachten om hier de winteravonden in door te brengen met het gevoel of we in de alpen zitten en dat voor een hele nette prijs!
Laura Spierings
19. Oktober, 2021.

Contact opnemen

Kom langs in de winkel

Rijksweg-Zuid 79
4715 TA Rucphen

KvK nr: 75192764
BTW nr: NL860178213B01
Openingstijden
Maandag:
08:30 - 17:00
Dinsdag:
08:30 - 17:00
Woensdag:
08:30 - 17:00
Donderdag:
08:30 - 17:00
Vrijdag:
08:30 - 17:00
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.