Barnwood zachthout in Zevenbergen kopen? Al vanaf €45 per m2

Bij Alpenhout.nl in Rucphen ben je op het juiste adres als je naar hoge kwaliteit barnwood zachthout zoekt in Zevenbergen. Alle planken, panelen en balken zijn nauwkeurig beoordeeld op hun kwaliteit en zijn afkomstig uit de Alpen. Wij willen je graag helpen met het kiezen van het juiste type barnwood zachthout voor jouw project. Daarom vertellen wij je op deze pagina alles wat jij moet weten over barnwood zachthout. Wij hebben namelijk veel verschillende soorten Barnwood zachthout en geen plank, balk of paneel is hetzelfde. 

Ons assortiment Barnwood Zachthout

Op Alpenhout.nl hebben wij een verschillende soorten balken en planken van barnwood zachthout. Momenteel kan je kiezen uit 8 verschillende soorten planken en balken voor jouw barnwood zachthout project in Zevenbergen. Ben je op zoek naar een andere uitstraling? Neem dan gerust contact met ons op, en vertel ons welke stijl jij zoekt!

Barnwood bruut heeft door de jarenlange verbranding in de zon een donkere kleur. Soms is de kleur zelfs zwart. Dit is ook de ruwste vorm van barnwood zachthout. Het heet niet voor niks barnwood bruut.

Barnwood hand-gehalte balken zijn volgens een oude methode uit boomstammen gehakt. Dit doen zij met een grote bijl. Door de bijl te gebruiken kan je niet een egale oppervlakte krijgen. De balken hebben daarom een uniek en stoer karakter. Je kan zelfs nog de bijlslagen goed zien in de balken. Als je stoere en robuust ogenende balken zoekt dan zijn de barnwood hand-gehakte balken van Alpenhout.nl ideaal voor jou!

Barnwood mes & groef zijn ideaal als wand- of plafondbekleding. De unieke kleur komt door de jarenlange blootstelling aan de zon. Het is niet zo donker als bijvoorbeeld barnwood bruut. Door de jaren heen hebben deze planken weer en wind doorstaan. Wist je dat hout kan veranderen door weer en wind? Zo kan je meerdere tinten hebben van barnwood mes & groef. het kan dus voorkomen dat niet alle planken precies dezelfde kleur hebben.

Ben je op zoek naar een barnwood zachthout dat ideaal is voor het bekleden van een muur of plafond? Dan is barnwood planken parallel gezaagd een goede keuze. De planken zijn nauwkeurig gezaagd en hebben ook allemaal een rechte rand dat bijna naadloos aansluit.

De barnwood vloerplanken die wij hebben zijn minstens tientallen jaren oud. Dit zijn dus de originele vloeren van oude molens, stallen en boerderijen. Hier hebben jarenlang mensen overheen gelopen. Wij hebben ze opnieuw behandeld. Daardoor kunnen ze weer jarenlang mee. Aan één kant van de planken is er een dun laagje hout afgesleten door het jarenlang gebruik. Daardoor zijn de planken aan één kant volledig splintervrij zijn.  

Barnwood wall planken zijn ideaal om te combineren als je een speels effect wilt. Dit komt door de duidelijk lopende nerven die bij elke plank weer anders is. De nerven kan je goed zien omdat de dunne planken een geschaafde en grove kant hebben.

Barnwood wall is dus perfect te gebruiken om een muur of plafond te bekleden. Dit kan omdat het een licht materiaal is. Ook kan je ze goed en onopvallend monteren. Je kan namelijk kleine spijkers of nagels gebruiken voor het monteren van de planken. 

Barnwood 3 laags gelamelleerde panelen zijn door de drie verschillende lagen vormvast en erg stevig. De nerven zijn bij elke laag anders, en daardoor is de 3 laags gelamelleerde panelen beter bestand tegen wisselende temperaturen en vocht. Door de hoge kwaliteit barnwood zachthout gaat het minder snel werken.

Onze Barnwood collectie bekijken?

Ga naar de webshop

Veelgestelde vragen over barnwood zachthout

Wij krijgen regelmatig vragen van onze klanten en webshop bezoekers. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over barnwood zachthout beantwoordt. Als je een andere vraag hebt, dan mag je altijd contact met ons opnemen! Onze hout kenners beantwoorden graag je vragen en geven je advies over jouw barnwood zachthout-project. 

Wat is Barnwood zachthout?

Barnwood zachthout is vaak minimaal 30 jaar en soms wel tot 500 jaar oud. De naam zegt het eigenlijk al een beetje wat de oorsprong is van barnwood zachthout. Barn is in het engels namelijk schuur, en daar komt barnwood ook voornamelijk vandaan. Door de leeftijd en het type hout heeft barnwood zachthout een doorleeft karakter. Het heeft ook een goede kwaliteit. Dit komt omdat het klimaat in de bergen beter is voor hout, dan bijvoorbeeld in ons kikkerlandje. In Nederland is het weer veel afwisselender dan in de Alpen. In de bergen is het klimaat minder afwisselend, en krijgt het veel minder te verduren dan in Nederland. Dit klinkt misschien gek, maar in Nederland kan het in de zomer soms weken achter elkaar regenen en in de winter ook. In de Alpen is het voornamelijk droog en zonnig in de zomer en koud en nat in de winter, waardoor het hout niet continu wordt blootgesteld aan het afwisselende weer. Barnwood zachthout is dus van erg goede kwaliteit, en door het goede klimaat uit de Alpen kan het nog een tweede leven mee in Zevenbergen. Het tweede leven van Barnwood gaat minimaal net zo lang mee als het eerste. 

Barnwood zachthout is ideaal om een meubel voor in jouw huis in Zevenbergen te maken. Zo kan je er een tafel, stoel of zelfs een deur van maken. Ook kan je schuifdeuren of een kast op maat maken van barnwood zachthout. Het meubelstuk dat jij maakt wordt automatisch ook uniek. Bij Barnwood zachthout is geen plank, balk of paneel hetzelfde. Ook is dit houtsoort duurzaam omdat het hout een tweede leven krijgt. Met barnwood zachthout krijg je dus een uniek en milieuvriendelijke tafel, stoel, kast of schuifdeur bij jou thuis in Zevenbergen.

Wij verkopen barnwood zachthout ook aan bedrijven in Zevenbergen en omgeving. Bij ons kan je ook voor grote projecten barnwood zachthout afnemen. Dus heb je een groot project? En wil je weten hoe Alpenhout.nl jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met jouw project in Zevenbergen. Je kan natuurlijk ook contact opnemen als je een particulier bent!

Waar komt Barnwood zachthout vandaan?

Barnwood zachthout is vaak afkomstig van oude schuren verdeeld over verschillende continenten. Vaak is barnwood zachthout afkomstig uit Amerika of Canada. Bij Alpenhout.nl komen onze planken, balken en panelen van barnwood zachthout uit de Alpen. Zo kunnen wij een snelle levertijd hanteren en belasten wij het milieu niet onnodig. Waarom zou je barnwood zachthout uit Amerika halen als het bij ons ook om de hoek kan? Dat dachten wij van Alpenhout.nl dus ook. Ook uit de Alpen is het barnwood zachthout van goede kwaliteit en minstens zo mooi. 

De Alpen staan bekend om haar niet al te steile en rotsige berghellingen. Wat ideaal is voor vee. En waar vee is, zijn natuurlijk ook schuren. Dit komt omdat de Alpen vaak wordt geassocieerd met vee-weiden. De Alpen is namelijk een bergketen van ongeveer 200.000 vierkante kilometer. Je kan er dus nog steeds veel vee en oude schuren vinden. Onze barnwood zachthout planken, panelen en balken komen dus uit de Alpen waar landen als Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland in voorkomen. 

De Alpen heeft een afwisselend klimaat dat barnwood zachthout juist zo uniek maakt. Door de afwisseling van klimaat is geen balk, plank of paneel hetzelfde. De afwisseling in weersomstandigheden komt door de ligging, hoogte en of het tegen een helling of in een dal ligt. Het barnwood zachthout kan ook anders zijn door de richting waarop een helling loopt. Zo krijg je dus allerlei verschillende en unieke houten planken, balken en panelen van barnwood zachthout.

Er zijn dus veel verschillende soorten barnwood zachthout, en wij hebben de allerbeste voor jou geselecteerd op Alpenhout.nl. Wij zorgen er voor dat de beste kwaliteit bij ons beschikbaar is voor jouw project in Zevenbergen.  

Hoe behandel je Barnwood zachthout?

Wij raden al onze klanten aan om barnwood zachthout in je huis te gebruiken. Hout kan namelijk gaan werken, en dan moet je rekening houden met een tussenruimte. Binnen kan hout krimpen, dit komt omdat lucht binnenshuis vaak droog is. Hout gaat uitzetten als het vochtig wordt. Sommige planken, balken of panelen van barnwood zachthout zijn gedroogd. Die zou je dus ook kunnen verlijmen als jij dat moet doen bij het maken van jouw unieke deur, kast of stoel. Sommige producten kunnen nog wel een beetje gaan werken. Als je niet precies weet of jouw gekozen barnwood zachthout kan worden gebruikt voor jouw project in Zevenbergen, dan mag je dat altijd bij ons navragen. Wij beantwoorden graag jouw vragen over onder andere hoe het werkt en hoeveel tussenruimte je moet aanhouden. 

Op onze webshop heb je veel keuze uit barnwood zachthout. Zo hebben wij planken die ideaal zijn om bij een plafond of muur te gebruiken. Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor barnwood wall grijs of barnwood wall bruin. Wij hebben ook barnwood mes & groef planken. Die zijn gedroogd en geschaafd naar de juiste dikte. Ook krijgen zij een mes en groef verbinding zodat de planken mooi in elkaar passen.

Barnwood zachthout kan je net als alle andere houtsoorten behandelen. Zo kan je het nog langer mooi houden, maar dan moet je het wel goed behandelen. Zo kan je barnwood zachthout behandelen door het te behandelen met olie, was of door het af te lakken. Zo kan je barnwood zachthout naar jouw eigen persoonlijke smaak maken. Door de drie manieren kan je alle houtsoorten geheel naar eigen wens een unieke uitstraling geven.

Waar kan je Barnwood zachthout voor gebruiken?

Barnwood zachthout kan je ideaal gebruiken om een tafel, stoel of kast op maat te maken in Zevenbergen. Je kan er zelfs ook een schuifdeur van maken. Je kan het dus voor verschillende doeleinde gebruiken. Zo kan je dus ook voor wanden bekleden en het gebruiken als vloer in jouw huis of kantoor. Barnwood zachthout heeft verschillende planken en balken met verschillende karakters. Zo is barnwood bruut ideaal voor een stoere balie of bar. Barnwood bruut is namelijk niet 100% maatvast en zo krijg je dus een unieke en robuust ogende balie of bar in Zevenbergen.

Veel meubelmakers in Zevenbergen en omgeving gebruiken ook verschillende soorten barnwood zachthout. Zo maken zij wanden, vloeren of unieke tafels voor hun klanten. Zo komt vakmanschap en hout bij elkaar, en dat zorgt voor mooie en unieke meubelstukken.

Wij hebben een uitgebreid assortiment balken en planken van barnwood zachthout. Zo kan je verschillende soorten meubelstukken maken voor bij jou in huis of in jouw kantoor. Het barnwood zachthout van Alpenhout.nl kan je gebruiken voor het maken van onder andere: 

  • Keukens
  • wanden
  • garderobekasten
  • verschillende soorten deuren
  • Vloeren
  • bureau’s
  • Wanden
  • Bekleden van plafonds

Heb je een vraag? Onze houtkenners staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Kan ik mijn bestelling met barnwood zachthout ook laten bezorgen in Zevenbergen?

Levertijd

Als je barnwood zachthout artikelen uit voorraad leverbaar zijn kunnen wij vaak al binnen een week leveren. Als de barnwood zachthout artikelen niet op voorraad zijn, dan is de gebruikelijke levertijd 5 tot 7 weken. Als we het eerder geleverd krijgen, dan leveren wij uiteraard ook sneller. Wij leveren pas nadat de aanbetaling of het gehele bedrag is voldaan.

Aflevering 

Als we jouw order met onze externe transporteur meegeven, dan krijg je altijd een track en trace nummer. Als wij jouw order zelf gaan leveren dan krijg je geen track en trace nummer. De transporteur levert dinsdag tot vrijdag tussen 09:00 – 17:00.

Als wij je order leveren dan leveren wij maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 – 17:00. Een bestelling leveren wij altijd tot aan de deur of wanneer er anders is overeengekomen. Als wij de bestelling binnen brengen, dan brengen wij het tot 1 hoog.

Verzendkosten

De kosten voor het verzenden van je bestelling met barnwood zachthout artikelen bedragen €0,90 per kilometer met een starttarief van €50.

Kan ik mijn bestelling met barnwood zachthout ook afhalen?

Je kan je bestelling met barnwood zachthout bij ons in Rucphen ook afhalen. Als je barnwood zachthout en andere artikelen op voorraad zijn dan kan je het vaak al binnen 2 dagen ophalen. Als je barnwood zachthout artikelen niet op voorraad zijn dan kan je het na 5 – 7 weken afhalen. Wij nemen natuurlijk eerder contact met je op als je het eerder kan afhalen. 

Barnwood zachthout kopen als zakelijke klant?

Ben je een hovenier, aannemer of timmerman en heb je vaak projecten waarbij je barnwood zachthout nodig hebt? Neem dan contact met ons op. Je krijgt bij ons als zakelijke klant – mits je regelmatig hout bij ons afneemt – korting op je bestelling.

Kom langs bij de showroom & houtopslag van Alpenhout.nl

In Rucphen ben je altijd welkom in onze showroom. Rucphen ligt onder Breda en vanuit Zevenbergen ben je binnen 20 minuten bij ons. Daar kan je onze barnwood zachthout en andere barnwood artikelen bekijken, en wat je ermee kan doen. Ons indrukwekkende 350 m2 houtopslag heeft verschillende soorten barnwood zachthout, maar ook barnwood eikenhout en sloophout die uit voorraad leverbaar voor je hout-project. Onze openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 08:30 tot 17:00. Je bent van harte welkom bij Rijksweg-zuid 79 in Rucphen!

Heb je een vraag over het kopen van barnwood zachthout?

Heb je een vraag over barnwood zachthout? Onze hout kenners adviseren je graag over het kopen van barnwood zachthout en denken graag met je mee als je bijvoorbeeld je eigen tafel, stoel of keuken wilt maken. Je kan via de chat contact met ons opnemen of bellen naar +31 165 795 005. Liever appen? Stuur dan een berichtje via WhatsApp naar +31 6 57 85 89 69.

Onze barnwood collectie bekijken?

Ga naar de webshop