Op zoek naar Barnwood in Goes? Al vanaf €45 per m2

Bij Alpenhout.nl in Ruchpen, 45 minuten rijden van Goes kan je terecht voor al jouw barnwood. We bieden je een ruime keuze uit verschillende typen barnwood: want er is voor ieder wat wils! Al het barnwood dat wij verkopen hebben wij zelf geselecteerd en komt uit Europa. Hier bij Alpenhout.nl vertellen we je graag meer over dit karakteristieke hout en ook helpen wij je graag met het kijken welke soort het beste bij jouw project past. 

Op deze pagina: alles over het Barnwood in Goes
Barnwood goes badkamer

Op deze pagina: alles over het Barnwood in Goes

Ben je je nog aan het inlezen over barnwood? Lees dan vooral verder want wij leggen je graag alles uit. Wat is barnwood precies? Waar komt het vandaan en voor welke soorten barnwood kun je bij Alpenhout.nl in de omgeving van Goes terecht?

Onze barnwood collectie bekijken?

Ga naar de webshop

Wat is Barnwood precies?

Ben je op zoek naar hout met een karakter? Dan moet je barnwood hebben. Achter iedere barnwood plank of balk zit namelijk een verhaal. Het woord barnwood is afgeleid van het Engelse woord ‘barn’ dat in het Nederlands schuur betekent. Barnwood is dus eigenlijk gewoon de benaming voor het hout dat werd gebruikt om schuren te bouwen en bekleden. Van balken tot plafonds.

Je raadt het dus misschien al: barnwood wordt hergebruikt. Omdat dit hout in een heel ander klimaat gebruikt is, waar het een stuk droger is dan bij ons in Nederland, gaat het een heel stuk langer mee. Zo kunnen we het hout een tweede leven geven – wat ook nog eens positief is voor het milieu. Barnwood is voordat het bij Alpenhout.nl aankomt vaak al minimaal 30 jaar en soms tot wel 500 jaar voor een schuur is gebruikt. Vandaar ook zijn karakteristieke uitstraling. Omdat dit hout van zulke hoge kwaliteit is, is dit hout geschikt voor een tweede leven dat net zo lang mee kan gaan als de eerste. Super duurzaam dus!

Barnwood wordt het meeste gebruikt bij het maken van meubels op maat. Denk hierbij niet alleen aan kasten, maar bijvoorbeeld ook tafels of schuifdeuren. Een groot voordeel van barnwood is dat je altijd een meubel hebt met een eigen uitstraling: origineel. Geen enkele plank is hetzelfde, dus een soortgelijk meubel zul je nooit vinden in een meubelzaak. 

Wij verkopen niet alleen barnwood aan particulieren, maar bij Alpenhout.nl is barnwood ook verkrijgbaar voor de grotere projecten. Heb jij ook een groot project? En wil je graag bij ons barnwood afnemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom in Rucphen, 45 minuten rijden van Goes.

Barnwood nodig voor jouw meubels in Goes?
Barnwood in Goes

Waar halen wij van Alpenhout.nl uit Goes ons Barnwood vandaan?

Het barnwood dat wij van Alpenhout.nl in de omgeving van Goes hebben geselecteerd komt, in tegenstelling tot veel andere bedrijven, niet uit Amerika. Wij halen ons barnwood uit, je raadt het niet, uit de Alpen. Dit zal niet geheel als een verrassing komen gezien onze naam ;-).. Niet alleen is dit dichter bij huis wat beter is voor het milieu, ook zorgt het voor een snellere levertijd. 

Hoe komt Barnwood aan zijn karakteristieke uitstraling?

Om dat te beantwoorden vertellen we je graag meer over de Alpen, waar wij ons barnwood vandaan halen. Deze bergketen heeft een oppervlakte van 200.000 km² en heeft zijn naam te danken aan de vele vee-weiden die verspreid liggen over de berghellingen. Voor vee heb je natuurlijk ook een schuur nodig, waarvoor dus barnwood werd (en wordt) gebruikt. De Alpen spreiden zich uit over meerdere landen waaronder Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

Het klimaat in de Alpen is natuurlijk niet te vergelijken met het klimaat in Goes. De Alpen hebben een zeer afwisselend klimaat dat ook nog eens afhankelijk is van de hoogte en de ligging van de bergen of het dal. Dit afwisselende klimaat zorgt voor al deze verschillende soorten barnwood, geen plank of balk is dus hetzelfde.

Ingewikkeld he? Gelukkig hoef jij je er niet druk om te maken, want wij zorgen ervoor dat de beste kwaliteit barnwood bij ons terecht komt.

Verschillende soorten Barnwood bij Alpenhout.nl in omgeving Goes
Barnwood goes wastafel

Barnwood nodig voor jouw meubels in Goes?

We hebben het natuurlijk al een beetje verklapt: barnwood is ideaal voor meubels (op maat) en andere woonoplossingen. Denk hierbij dus niet alleen aan tafels en kasten maar ook aan wanden en vloeren. Voor ieder type meubel is weer een ander type barnwood geschikt. Barnwood is dan ook erg populair onder de interieurbouwers.

Barnwood Bruut’ is bijvoorbeeld ideaal voor het maken van meubels die niet helemaal perse maatvast hoeven te zijn en waarbij je de achterkant van de planken niet te zien krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een stoere bar of een balie.

Nog een voorbeeld is de ‘Barnwood geschaafd eiken’-variant die op zijn beurt weer prachtig is voor het maken van tafels. Dankzij de zware kwaliteit zijn de balken en planken super geschikt voor tafelbladen en poten. Voorbeelden van meubels en interieurstukken die je kunt maken met barnwood van Alpenhout.nl zijn:

 • Barnwood keukenonderdelen
 • Op maat gemaakte barnwood kasten en andere woonoplossingen
 • Barnwood vloeren
 • Barnwood wandbekleding
 • Barnwood schuifdeuren
 • Barnwood tafel
 • Barnwood deuren
 • Barnwood tv-meubels
 • Overige barnwood (woon)accessoires

Verschillende soorten Barnwood bij Alpenhout.nl in omgeving Goes

Dit zijn de verschillende typen barnwood die we verkopen bij Alpenhout.nl in de omgeving van Goes. We proberen jullie zoveel mogelijk keuze te geven. Ben je toch nog op zoek naar een uitstraling of karakter die er niet tussen staat? Neem dan even contact met ons op of kom langs bij onze vestiging in omgeving Goes en dan gaan we voor je aan de slag!

 • Barnwood geschaafd eiken

Het geschaafde barnwood is net zoals het robuuste barnwood uit oude schuren, stallen en molens gehaald. Het geschaafde barnwood wordt zelfs gemaakt van dezelfde balken en planken als het robuuste barnwood. Het enige verschil tussen deze twee varianten is dat er bij de geschaafde variant een laagje ruw hout is weggehaald. De balken en planken worden hierdoor mooi vlak en krijgen een totaal andere uitstraling.

 • Barnwood Bruut

De meest ruwe vorm van het barnwood van zachthout is barnwood bruut. Door jarenlange verbranding in de zon is deze variant barnwood erg donker en soms zwart van kleur.

 • Barnwood planken parallel gezaagd

Voor het bekleden van een muur met barnwood zijn deze parallel gezaagde planken misschien wel het meest geschikt. Doordat de planken mooi parallel gezaagd zijn hebben ze allemaal een perfecte rechte rand die mooi op elkaar aansluiten. De kieren zijn bij deze planken dus minimaal.

 • Barnwood robuust eiken

De naam zegt het al een beetje. Barnwood robuust eiken komt uit oude schuren. Bij de sloop van deze oude schuren is veel verloren gegaan, maar de mooie eiken delen zijn gered. Doordat het hout jarenlang heeft uitgezet en is gekrompen is het hout mooi robuust geworden. Deze balken zijn vaak gebruikt als draagbalken en de planken als wand van de schuur.

 • Barnwood hand-gehakte balken

De bijl is één van de eerste gereedschappen waarmee hout werd bewerkt, maar wordt steeds minder gebruikt door het gebruik van een zaag. Deze hand-gehakte barnwood balken zijn nog volgens de oude methode met een grote bijl uit boomstammen gemaakt. Omdat de balken zijn gehakt met de hand krijg je geen effen oppervlak. De balken zien er erg levendig uit en de meeste bijlslagen zijn nog te zien in het hout.

 

 • Barnwood vloerplanken

De barnwood vloerplanken zijn originele planken die zijn gebruikt als vloer. De planken komen uit oude woonkamers, boerderijen, stallen en molens. Decennialang is er over deze planken heengelopen, zijn de planken schoongeveegd en zijn ze opnieuw behandeld. Door alle bewegingen op de planken is er langzaamaan een laagje hout versleten, waardoor de planken mooi splintervrij zijn aan de zichtkant.

 • Barnwood mes & groef planken

Het barnwood mes en groef is door lange blootstelling aan de zon langzaam steeds donkerder geworden, maar het heeft nog niet zo onder de zon geleden als het barnwood bruut. Deze planken hebben dienst gedaan als wandbekleding in de alpen en heeft weer en wind doorstaan. De blootstelling van zonlicht op het barnwood bepaalt hoe de planken eruit zien, daarnaast hebben factoren zoals wind en regen ook een impact op het hout. Het kan daarom zijn dat de planken er niet helemaal hetzelfde uitzien.

 • Barnwood wandplanken bruin of grijs

Barnwood wall bestaat uit dunne planken met een geschaafde achterkant en een grove voorkant. Het barnwood heeft een erg duidelijke tekening van de nerven, welke bij elke plank compleet anders loopt. Bij de ene plank lopen de nerven verticaal en bij de andere plank juist horizontaal over de gehele plank. Door deze planken te combineren krijg je een mooi speels effect.

De naam zegt het al een beetje, barnwood wall is ideaal om tegen een muur of plafond te hangen. Doordat het zo licht is van gewicht kun je de planken met kleine, onopvallende spijkers of nagels vastmaken. Dit type barnwood is verkrijgbaar in het bruin of in het grijs.

 • Barnwood Wagondelen. Keuze uit een donkere of lichte variant

Deze wagondelen bestaan uit echt oud eikenhout. Jarenlang zijn deze balken gebruikt in oude treinwagons door heel Europa. Het eikenhout ziet er gehavend uit, maar is nog lang niet afgeschreven. Door de hoge kwaliteit van het hout is het klaar voor een nieuw leven.

De balken zijn enkel geborsteld om het vuil en roet uit de nerven te halen. De balken hebben we ook in een lichte variant. De balken zijn dan geschaafd, waardoor de toplaag van de balk af is gehaald. De balk is door het schaven vlak geworden, maar behoudt nog wel de oude uitstraling. Dit type barnwood is verkrijgbaar in een donkere of een lichte houttint.

Bekijk hier al onze barnwood-producten

Barnwood kopen in Goes bij Alpenhout.nl?

Woon je in de omgeving Goes en wil je graag eens langskomen in onze showroom? Dan ben je van harte welkom aan Rijksweg-Zuid 79 in Rucphen. Kom je niet uit de omgeving van Goes dan is dit natuurlijk ook geen probleem, iedereen is van harte welkom.

Mocht je meer willen weten over onze barnwood-producten, een offerte willen aanvragen of persoonlijk advies willen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons e-mailadres, telefoonnummer of zelfs via een speciaal Whatsapp-nummer.

Hopelijk tot snel, op Alpenhout.nl!

Barnwood goes keuken

Onze barnwood collectie bekijken?

Ga naar de webshop