Barnwood eikenhout in Rucphen kopen? Al vanaf €120 per m2

Ben jij op zoek naar barnwood eikenhouten planken of balken in Rucphen? Dan ben je bij Alpenhout.nl in Rucphen op het juiste adres! Je kan bij ons op locatie komen kijken en je producten afhalen. Uiteraard kan je ook bestellen via onze webshop. Wij verkopen verschillende soorten barnwood eikenhouten balken en planken die van hoge kwaliteit zijn, en uit de Alpen komen. Wij heten niet voor niets Alpenhout.nl. Wij willen je graag helpen bij het kiezen van de juiste barnwood eikenhouten planken en balken. Op deze pagina vertellen wij je alles over barnwood eikenhout en welke verschillende soorten wij hebben. Bij barnwood is er geen plank of balk hetzelfde en zo krijg jij een uniek meubelstuk voor in huis of kantoor.

Ons assortiment Barnwood eikenhout

Op Alpenhout.nl kan je kiezen uit verschillende soorten balken en planken van barnwood eikenhout. Je kan kiezen tussen 4 verschillende soorten planken of balken voor jouw barnwood eikenhout project in Rucphen. Wij verkopen ook andere soorten planken en balken van Barnwood via onze webshop. Ben je op zoek naar een andere look? Neem dan gerust contact met ons op, en vertel ons welke look jij zoekt!

Het geschaafde barnwood is net zoals het robuuste barnwood uit oude schuren, stallen en molens gehaald. Het geschaafde barnwood wordt zelfs gemaakt van dezelfde balken en planken als het robuuste barnwood. Het enige verschil tussen deze twee varianten is dat er bij de geschaafde variant een laagje ruw hout is weggehaald. De balken en planken worden hierdoor mooi vlak en krijgen een totaal andere uitstraling.

Deze wagondelen bestaan uit echt oude eikenhout. Jarenlang zijn deze balken gebruikt in oude treinwagons door heel Europa. Het eikenhout ziet er gehavend uit, maar is nog lang niet afgeschreven. Door de hoge kwaliteit van het hout is het klaar voor een nieuw leven.

 

De balken zijn enkel geborsteld om het vuil en roet uit de nerven te halen. De balken hebben we ook in een lichte variant. De balken zijn dan geschaafd, waardoor de toplaag van de balk af is gehaald. De balk is door het schaven vlak geworden, maar behoudt nog wel de oude uitstraling. Dit type barnwood is verkrijgbaar in een donkere of een lichte houttint.

 

De naam zegt het al een beetje. Barnwood robuust eikenhout komt uit oude schuren. Bij de sloop van deze oude schuren is veel verloren gegaan, maar de mooie eiken delen zijn gered. Doordat het hout jarenlang heeft uitgezet en is gekrompen is het hout mooi robuust geworden. Deze balken zijn vaak gebruikt als draagbalken en de planken zijn vaak gebruikt voor de wanden van een schuur.

Onze Barnwood collectie bekijken?

Ga naar de webshop

Veelgestelde vragen over barnwood eikenhout

Wij krijgen regelmatig vragen van onze klanten en webshop bezoekers uit Rucphen en omgeving. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over barnwood eikenhout beantwoordt. Als je een andere vraag hebt, dan mag je altijd contact met ons opnemen! Onze hout kenners beantwoorden graag je vragen en geven je advies over jouw barnwood eikenhout-project in Rucphen. 

Wat is barnwood eikenhout?

Barnwood eikenhout kan tot 500 jaar oud zijn. De naam barnwood zegt eigenlijk al een beetje waar de oorsprong van het hout vandaan komt. Barn betekent namelijk schuur in het Engels. Daar komt barnwood eikenhout vaak vandaan. De kwaliteit van barnwood eikenhout is ook erg goed omdat het uit de Alpen komt. Daar is het klimaat veel beter voor hout, en daardoor gaat het ook veel langer mee. Dit komt omdat het klimaat in de Alpen veel stabieler is dan in Nederland. In de winter is het koud en ligt er sneeuw en in de zomer schijnt de zon, is het warm en valt er weinig regen. Hierdoor krijgen oude schuren, boerderijen en huizen veel minder te verduren. En daarom is barnwood eikenhout geschikt voor een tweede leven in Rucphen.  Barnwood eikenhout is een erg sterke houtsoort dat minimaal nog wel 30-500 jaar mee kan gaan. 

Barnwood eikenhout is perfect voor het maken van een meubel voor op kantoor of voor thuis in Rucphen. Je kan er bijvoorbeeld een tv-meubel, eettafel of kast van maken. Je kan er natuurlijk ook een op maat gemaakte keuken of bed van maken. Zo kan je een duurzaam en uniek meubelstuk maken. Dit komt omdat geen plank of balk van barnwood eikenhout hetzelfde is, en jij het een tweede leven kan geven in Rucphen.

Als bedrijf in Rucphen kan je ook barnwood eikenhout bij ons kopen. Wij kunnen je helpen met een geheel nieuwe inrichting of een los meubelstuk.  Dus heb jij een groter project in Rucphen of omgeving waar je graag barnwood eikenhout wilt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan je graag te woord.

Waar komt Barnwood eikenhout vandaan?

Barnwood eikenhout komt vaak van oude molens, schuren en huizen uit verschillende continenten zoals Noord Amerika en Europa. Op Alpenhout.nl komen de barnwood eikenhouten planken en balken uit de Alpen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar we kunnen hierdoor ook snellere levertijden hanteren. Het barnwood eikenhout is een sterke houtsoort dat nog jarenlang mee kan in Rucphen. Ook is het een uniek product, omdat het jarenlang door weer en wind is aangetast en door de zon is verkleurd. 

Je kan veel vee vinden op de Alpen. En waar vee is, zijn ook oude schuren en boerderijen. De Alpen worden ook wel de vee-weiden genoemd. Dit komt omdat de Alpen weinig tot geen steile en rotsachtige berghellingen heeft. Daar kunnen kuddes goed grazen, en hierdoor is het een perfecte plek voor boeren en herders. De Alpen heeft een oppervlakte van iets meer dan 200.000 m2. Je kan je dus voorstellen hoeveel oude schuren en boerderijen hier te vinden zijn. Onze barnwood eikenhouten balken en planken komen uit landen als Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland die allemaal (deels) te vinden zijn in de Alpen.

Geen balk of plank is hetzelfde bij barnwood eikenhout. Dit komt door het afwisselende klimaat dat de Alpen heeft. Door dit klimaat krijg je dus allemaal verschillende soorten barnwood eikenhout. De unieke balken en planken krijg je door de verschillende weersomstandigheden en liggingen in de Alpen. Het hout in het dal heeft weer te maken met andere weersomstandigheden dan het hout wat gebruikt wordt bovenop een berg.  Je hebt dus altijd een uniek meubelstuk van barnwood eikenhout in jouw huis of kantoor in Rucphen.    

Er zijn dus veel verschillende soorten barnwood eikenhout, en wij hebben de allerbeste voor jou geselecteerd op Alpenhout.nl. Wij zorgen ervoor dat de beste kwaliteit bij ons beschikbaar is voor jouw Barnwood eikenhout-project in Rucphen.

  

Hoe behandel je Barnwood eikenhout?

De barnwood eikenhout producten die wij verkopen worden voornamelijk binnenshuis gebruikt. Hout is een natuurproduct wat kan krimpen en uitzetten daarom moet er altijd rekening worden gehouden met een tussenruimte. Het hout krimpt wanneer de lucht droog is en zet uit wanneer het vochtiger wordt. Sommige producten in onze webshop zijn volledig gedroogd en kunnen zelf verlijmd worden. Dit is de barnwood robuust. Heb je een product gezien die je graag wilt aanschaffen, maar ben je benieuwd of dit product nog erg kan gaan krimpen of uitzetten? Vraag het dan gerust bij ons na. Wij vertellen je precies hoeveel tussenruimte je dan kan aanhouden.

Hoe je barnwood eikenhout moet bewerken en behandelen is afhankelijk van verschillende factoren. Elk type product is weer anders. De ‘mes en groef planken’ worden eerst gedroogd en daarna naar de juiste dikte geschaafd. Ten slotte wordt er een mes en groefverbinding aan gefreesd. Op deze manier weten precies hoe de planken in elkaar zullen vallen.

Om barnwood eikenhout zo lang mogelijk mooi te houden geldt eigenlijk hetzelfde als voor elk ander type hout. Barnwood eikenhout kan gelakt worden of met was of olie behandeld worden. Elke manier van behandelen heeft weer zijn eigen uitstraling.

Waar kan je Barnwood eikenhout voor gebruiken?

Barnwood eikenhout kan je perfect gebruiken voor het maken van een tafel, deur, wandplank of voor het leggen van een vloer in Rucphen. Je kan het barnwood eikenhout op verschillende manieren gebruiken voor jouw meubel of interieur stuk. Barnwood eikenhout is minder geschikt om te gebruiken voor het bekleden van een plafond, omdat eikenhout daarvoor te zwaar is. Het is wel erg geschikt voor het maken van tafels. Zo kan je een mooie robuust uitziende tafel maken van barnwood robuust eiken.

Ook veel meubelmakers in Rucphen gebruiken barnwood eikenhouten planken en balken. Zij maken daar onder andere tafels, vloeren of wandplanken van. Doordat geen één barnwood eiken houten plank of balk hetzelfde is krijg je een uniek meubelstuk.

Wij hebben verschillende soorten planken en balken van barnwood eikenhout. Zo kan je er onder andere verschillende meubelstukken mee maken. Het barnwood eikenhout op onze website kan je goed gebruiken voor het maken van onder andere:

  • Keukenkastjes
  • Wandplanken
  • Deuren
  • Tafelbladen
  • Eettafels
  • Bureau’s
  • Kasten op maat

Heb je een vraag? Onze houtkenners staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Kan ik mijn bestelling met barnwood eikenhout ook laten bezorgen in Rucphen?

Levertijd

Als je barnwood eikenhout artikelen uit voorraad leverbaar zijn kunnen wij vaak al binnen een week leveren. Als de barnwood eikenhout artikelen niet op voorraad zijn, dan is de gebruikelijke levertijd 5 tot 7 weken. Als we het eerder geleverd krijgen, dan leveren wij uiteraard ook sneller. Wij leveren pas nadat de aanbetaling of het gehele bedrag is voldaan.

Aflevering 

Als we jouw order met onze externe transporteur meegeven, dan krijg je altijd een track en trace nummer. Als wij jouw order zelf gaan leveren dan krijg je geen track en trace nummer. De transporteur levert dinsdag tot vrijdag tussen 09:00 – 17:00.

Als we jouw order met onze externe transporteur meegeven, dan krijg je altijd een track en trace nummer. Als wij jouw order zelf gaan leveren dan krijg je geen track en trace nummer. De transporteur levert dinsdag tot vrijdag tussen 09:00 – 17:00.  Als wij je order leveren dan leveren wij maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 – 17:00. Een bestelling leveren wij altijd tot aan de deur of wanneer er anders is overeengekomen. Als wij de bestelling binnen brengen, dan brengen wij het tot 1 hoog. 

Verzendkosten

De kosten voor het verzenden van je bestelling met barnwood eikenhout artikelen bedragen €0,90 per kilometer met een starttarief van €50.

Kan ik mijn bestelling met barnwood eikenhout ook afhalen?

Je kan je bestelling met barnwood eikenhout bij ons in Rucphen ook afhalen. Als je barnwood eikenhout en andere artikelen op voorraad zijn dan kan je het vaak al binnen 2 dagen ophalen. Als je barnwood eikenhout artikelen niet op voorraad zijn dan kan je het na 5 – 7 weken afhalen. Wij nemen natuurlijk eerder contact met je op als je het eerder kan afhalen. 

Barnwood eikenhout kopen als zakelijke klant?

Ben je een hovenier, aannemer of timmerman en heb je vaak projecten waarbij je barnwood eikenhout nodig hebt? Neem dan contact met ons op. Je krijgt bij ons als zakelijke klant – mits je regelmatig hout bij ons afneemt – korting op je bestelling.

Kom langs bij de showroom & houtopslag van Alpenhout.nl

Je bent altijd welkom in onze showroom in Rucphen. Daar kan je onze barnwood eikenhout en andere barnwood artikelen bekijken, en wat je ermee kan doen. Ons indrukwekkende 350 m2 houtopslag heeft verschillende soorten barnwood eikenhout, maar ook barnwood zachthout en sloophout die uit voorraad leverbaar voor je hout-project. Onze openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 08:30 tot 17:00. Je bent van harte welkom bij Rijksweg-zuid 79 in Rucphen!

Heb je een vraag over het kopen van barnwood eikenhout?

Heb je een vraag over barnwood eikenhout? Onze hout kenners adviseren je graag over het kopen van barnwood eikenhout en denken graag met je mee als je bijvoorbeeld je eigen tafel, stoel of keuken wilt maken. Je kan via de chat contact met ons opnemen of bellen naar +31 165 795 005. Liever appen? Stuur dan een berichtje via WhatsApp naar +31 6 57 85 89 69.

Onze barnwood collectie bekijken?

Ga naar de webshop